Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Jackie Chan 60 éves

A színész filmjei a Film Mánián

2014. március 26. - emTV.hu

filmmania.jpgEgy héten át ünnepli a Film Mánia Jackie Chant, aki április 7-én tölti be a hatvanadik születésnapját. Az évforduló alkalmából április 6. és 13. között a színész- és harcművész-legenda tizenöt filmjét vetíti a csatorna, amelyek közül minden napra jut egy premier. A bemutatók során olyan klasszikusokat láthatnak a nézők, mint a Bunyóban az igazság, a Balekok és banditák, vagy A nagy balhé. A színész születésnapján, április 7-én mutatja be a Film Mánia Jackie Chan egyik legjobb filmjét, a Bunyóban az igazság című alkotást. Az 1988-ban készült film volt az első akció-vígjáték a komikus gazdag életművében. A filmben Jackie Chan sikeres ügyvédet alakít, aki morális konfliktusba kerül egy vegyi üzem védelme közben. A gyárat harcos környezetvédők támadják, a főhős, Johnny pedig – számtalan izgalmas és humoros fordulattal – kinyomozza, mi áll az ügy hátterében.

Jackie Chan.jpg

A premierek sora másnap, április 8-án folytatódik A nagy balhé első és második részével, amelyeket Jackie Chan nemcsak főszereplőként, rendezőként is jegyez. A rendkívül látványos akciójelenetekben bővelkedő mozik az 1900-as évek Kínájában játszódnak. A Dragon Ma karakterét alakító Jackie először egy kalóz csempészbandával veszi fel a küzdelmet, majd a folytatásban korrupt rendőrökkel és még egy forradalmi csoporttal is szembesül. Szerencsére nincs egyedül a harcban, csatlakozik hozzá régi cimborája, majd egykori riválisa is. Mindkét film elnyerte az egyik legnagyobb kínai filmes elismerést, a Hong Kong Film Díjat Legjobb akciókoreográfia kategóriában 1985-ben és 1988-ban.

Április 9-én és 10-én mutatja be a Film Mánia az Istenek fegyverzete első és második részét, amelyek szintén a főszereplő saját rendezései közé tartoznak. Az 1987-ben és 1991-ben készült akció-vígjátékokban Jackie kincsvadászt alakít, aki egzotikus helyeken járva, titkos bázisokat keresve küzd meg csapdákkal, dühös amazonokkal és gonosz varázslókkal. Április 11-én a Balekok és banditák a nap premierfilmje. A főszereplő ezúttal öt jó barát, akik börtönbüntetésük letöltésével jó útra szeretnének térni. Takarítóvállalatot alapítanak, ám nem sok sikerrel: hamarosan kiderül, hogy a csapat egy bandaháború kellős közepébe csöppent. Az 1983-as akció-vígjáték egy évvel később Hong Kong Film Díjas lett Legjobb akciókoreográfia kategóriában. A születésnapos hét premierfilmjeit április 12-én és 13-án a Vigyázat, nyomozunk első és második része zárja le. Az 1985-ben készült filmek egy botcsinálta nyomozópáros kalandjait mutatják be, lélegzetelállító akciójelenetekkel. Természetesen, ahogy korábban sem, a forgatások alatt Jackie itt is maga hajtja végre a veszélyes jeleneteket, dublőr, kaszkadőr nélkül.

A hongkongi születésű színész, koreográfus és harcművész igazi filmes legenda, akit az akció-vígjátékok megteremtőjének is tartanak. Hírnevét magas szintű harcművész-képzettsége mellett egyéni, improvizatív előadói stílusa és komikusi vénája alapozta meg. Filmjeiben szinte sosem használ kaszkadőrt, és mindig pozitív karaktert személyesít meg, hogy ezzel is példát mutasson. Hazájában énekesként is sikeres, hatvanadik születésnapját pedig óriási koncerttel ünnepli, amire legszerencsésebb rajongói is meghívást kapnak. Hatalmas bulit rendezek, mert nagyon hálás vagyok a rajongóimnak a támogatásukért. Ráadásul a kerek évfordulón Jackie Chan Galéria is nyílik Sanghajban, ahová a rajongók – velem együtt – elsőként léphetnek majd be – mondta el Jackie Chan.

Április 6. 19:15: Jackie Chan és a Kung-fu kölyök

Április 7. 21:00: Bunyóban az igazság
Április 7. 22:55: Leszámolás Hongkongban

Április 8. 21:00: A nagy balhé
Április 8. 23:00: A nagy balhé 2

Április 9. 21:00: Az Istenek fegyverzete
Április 9. 23:00: A halál keze

Április 10. 21:00: Az Istenek fegyverzete 2
Április 10. 23:10: Jackie Chan: Az ifjú mester

Április 11. 21:00: Balekok és banditák
Április 11. 23:15: Shaolin

Április 12. 21:00: Vigyázat, nyomozunk
Április 12. 23:00: Gördülő kung-fu

Április 13. 21:00: Vigyázat, (már megint) nyomozunk
Április 13. 23:00: Szuperöklű fúria

Film Mánia // emTV.hu

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr965879764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása