Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Shaolin szerzetesek hétvégéje a Film Mánián

A különleges hétvége pénteken este tízkor kezdődik

2014. július 14. - emTV.hu

filmmania.jpgA Film Mánia egy igazi különlegességgel kedveskedik a harcművészetet kedvelőknek. Most hétvégén este tíz órától olyan híres, a shaolin kultúrát bemutató filmeket vetít a csatorna, mint a Shaolin, A Shaolin 36 próbatétele vagy a Shaolin templom 1-2. A filmekben többek között Jackie Chan és Jet Li játsszák a főszerepeket, akik a kamerákon kívül a keleti harcművészetekkel is elismerten foglalkoznak.

the_shaolin.jpg

A különleges hétvége pénteken este tízkor kezdődik Jackie Channel, a 2011-es Shaolin című filmben. A főszereplő Hao miután legyőzött egy shaolin mestert csúnyán kigúnyolja azt. A sors fintora, hogy később pont egy ilyen templomban kénytelen menedéket keresni, ahol a mesterekkel közösen dolgozza ki a közeledő gonosz elleni tervet…

A Shaolin 36 próbatétele a 15. századi Kínába kalauzolja a nézőt szombaton este szintén tíztől. Egy szökött kantoni diák végső elkeseredésében úgy dönt, hogy kitanulja a shaolin mesterséget. Persze ahhoz, hogy mesterré váljon, ki kell állnia a kung-fu 35 próbatételét. Ha ez sikerül, Lin már csak egy próbatételre lesz a boldogságtól: visszatérhet Kantonba, hogy felvegye a harcot az elnyomókkal…

A hetet Jet Livel zárja, vasárnap este kilenc a Shaolin templom című film mindkét részét vetíti a csatorna. Az első rész a shaolin örökségek védelméről szól a gonosz császárral szemben. A folytatásban pedig két rivális családot ismerhetünk meg, akik a közös ellenségnek köszönhetően végül együttes erővel veszik fel a harcot a gonosz ellen. A shaolin templom második része Jet Li életében is fontos mérföldkő, ez volt ugyanis az első főszerepe a kamerák előtt.

Shaolin hétvége
Shaolin – péntek – 22:00
A Shaolin 36 próbatétele – szombat – 22:00
Shaolin templom 1 – vasárnap – 21:00
Shaolin templom 2 – vasárnap – 22:45

Film Mánia

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr86507147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása