Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Könyörtelen antik hősök a Spektrumon

Caligula, Attila, Caesar, Nagy Sándor, Nero, Hannibal, Dzsingisz kán és Kleopátra

2014. augusztus 14. - emTV.hu

spektrum.jpgA Spektrum sorozatában megismerjük az igazi Attila hun királyt, Caesart, Dzsingisz kánt, Hannibalt, Nerot és még sokan másokat a történelemkönyvek lapjairól. A Könyörtelen antik hősök a Spektrum új, nyolc részes sorozata, amely modern vizsgálati módszerek segítségével ókori történelmünk leghírhedtebb vezéreit mutatja be.

ancients_bahaving_badly_caesar.JPG

Az ókori történelmi alakok életét jobbára nagyon szűkös és sokszor elfogult források alapján ismerhetjük. Nero és Caligula életét is jobbára azok a dinasztiák hagyták örökül, akik elődeik hatalmát bitorolták. Pontosan ezért érdekük fűződött hozzá, hogy rossz színben tüntessék fel a korábbi uralkodót. De van példa az ellenkezőjére is: a mongol történelemben Dzsingisz kánt utódai éppen remek oldaláról mutatták be.

Éppen az elfogultság miatt, mennyire tudunk támaszkodni ezekre a históriákra? Valóban voltak-e ezen uralkodóknak aljas tetteik? Vagy nemességük makulátlan volt?

A Könyörtelen antik hősök epizódjai választ adnak ezekre a kérdésekre. A legkülönbözőbb modern tudományok segítségével – a pszichiátriától a ballisztikáig – újraértékeljük az ókor uralkodóit, és elválasztjuk a tényeket a fikciótól. Történelemtudósok visznek vissza bennünket a múltba, hogy mozaikról mozaikra újra összerakjuk a hírhedt, erőszakos és olykor sorsdöntő eseményeket, hogy megtudjuk a valóságot.

A sorozat epizódjainak főhősei: Caligula, Attila hun király, Julius Caesar, Nagy Sándor, Nero, Hannibal, Dzsingisz kán és Kleopátra.

Könyörtelen antik hősök // augusztus 16. / 22:00 / további epizódok: szombaton és vasárnap, 22:00

Spektrum

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr546604985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása