Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Nem mind arany ami fénylik

Megkérdeztük a TV2-t és a NAV-ot is az aranyhungarocell-ügyben

2014. szeptember 16. - Ádám // emTV.hu

tv2.jpgMa a fél magyar sajtó azon röhögött, hogy miután a TV2 Édes Élet című scripted-reality-jében a nemtornász Berki Krisztián huszonhétmillió forintért vásárolt egy "aranytömböt" Klapka Györgytől, utóbbinál megjelent a NAV és a számlát kérte. Az arany ez esetben hungarocell volt.

Ez egy szórakoztató tévéműsor és a valóságnak annyi köze van hozzá, mint Orbán Viktornak a demokráciához (köszönőviszonyban sincsenek), ám mégis elkeserítő, hogy már az adóhatóság sem tud különbséget tenni képzelet és valóság között. Persze egy tündérmese-országban nem is egyszerű az ilyesmi.

Történt ugyanis, hogy a TV2 megrendezett Édes Élet című műsorának egyik megrendezett jelenetében, a megrendezett Berki Krisztián egy megrendezett aranytömböt vásárolt a megrendezett Klapka Györgytől, megrendezett huszonhétmillió forint értékben. Erre kivonult hozzá a nem megrendezett NAV és kérte a számlát. Csakhogy! A megrendezett aranytömb nem volt más, mint egy megrendezett aranyszínűre festett hungarocell, és ezt a megrendezett Klapka értelemszerűen el is mondta a nem megrendezett NAV-nak, ám a nem megrendezett adóhatóság azért harminc napig még vizsgálódik az ügyben.

Amikor ezt először olvastam elég szkeptikusan álltam hozzá, mivel mindenki a Blikkre hivatkozva írt róla, és láthattunk már ilyen hírnek álcázott pr-cikkeket, ám a csatorna és az adóhivatal reakciói alapján sajnos nagyon is igaznak tűnik az eset.

Az ügyről ugyanis megkérdeztük a TV2-t és a NAV sajtóirodáját is. A csatorna nem kívánta kommentálni az esetet, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Adószakmai Sajtóirodája pedig adótitokra hivatkozva nem adott választ kérdéseinkre, mivel "az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény 53. § (1) bekezdésében foglaltak alapján az adózást érintő bármely adat, tény, körülmény, határozat, végzés, igazolás vagy más irat adótitoknak minősül. A törvény 54. §-a sorolja fel azokat az eseteket, valamint azokat a szervezeteket, amikor illetve amelyek részére az adótitkot képező adatokat az adóhatóság átadhatja. A törvényi rendelkezések alapján, a taxatív felsorolásban nem említett esetekben, illetve a felsorolásban nem szereplő szervek részére az adótitok átadása az adóhatóság részéről csak akkor lehetséges, amennyiben az érintett ehhez hozzájárul."

Én csak azt nem értem, hogy a NAV miért a milliárdos-milliomos (nem is tudom) üzletembernél jelent meg. Sokkal jobban érdekelne az, hogy a több cégével is a csődeljárás szélén álló Berkinek vajon honnan lett volna huszonhétmillió forintja... biztos abból a százmillióból, amit "az RTL ajánlott neki", de nem fogadott el, mert ugye ő olyan hűséges és lojális a TV2-höz, hogy még ennyi pénzért sem hagyta volna ott őket...

Persze-persze!

emTV.hu

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr896703463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása