Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Érkezik Az uralkodónő című romantikus drámasorozat

Intrika és küzdelem októberben az AXN White műsorán

2014. szeptember 26. - emTV.hu

axnwhite.jpg2014. október 7-én este 21:35-től dupla epizóddal debütál az AXN White csatornán Az uralkodónő (Reign) című romantikus drámasorozat, melyet kedd esténként láthatnak a nézők a jövőben. A sorozat Mária, a skótok királynője Franciaországban töltött első éveit mutatja be.

axnwhite_reign.jpg

Stuart Máriát születése után hat nappal kiáltották ki Skócia királynőjévé. Skócia és Franciaország szövetségének jeleként már háromévesen eljegyezték a francia trónörökössel, Ferenccel. A kilenc esztendős Máriát egy franciaországi kolostorba küldik, hogy ott megtanulja mindazt, amit a leendő francia királynőnek tudnia illik. Néhány évvel később a kolostorban Mária életére törnek, és ekkor biztonsága érdekében a francia udvarba költöztetik. Tizenöt évesen érkezik az udvarba négy udvarhölgyével, ahol azonnal intrikák kereszttüzében találja magát. Talpraesettségének és eszének köszönhetően azonban a leendő királynő a legnehezebb helyzetekben is képes helytállni.

Az egyedülálló sorozat bővelkedik romantikában, horrorban, árulásban és politikai cselszövésben. A történetet Skócia hírhedten makacs uralkodójának élete és viharos uralkodása ihlette, valós történelmi tényeken alapszik, de nem mindent követ hűen. A történet néhány szála az alkotói szabadság jegyében eltér a valóságtól: míg Ferenc egy életerős nőcsábászként tűnik fel a sorozatban, a való életben fizikailag törékeny és beteges volt. Nostradamus, Katalin királynő tanácsadója a sorozatban egészséges testalkatú és fiatal, pedig a korabeli források idősebb és kísérteties megjelenésű férfiként utalnak rá. A szériában szereplő Sebastian, Ferenc mostoha testvére, pedig egyáltalán nem is létezett.

Az uralkodónő olyan elismert nemzetközi színészeket vonultat fel mint Adelaide Kane, Toby Regbo, Torrance Coombs vagy Megan Follows. A sorozatot 2014-ben az “Új Kedvenc Tv Dráma” címmel jutalmazták a People’s Choice Awards gálán.

Egy későbbi posztunkban bemutatjuk a karaktereket és eláruljuk azt is, hogy kik lesznek a szinkronhangok!

emTV.hu // AXN

fb.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr46734047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása