Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Mégsem érvénytelen a Tilos-pályázat?

Más tenderek kapcsán is vannak fejlemények

2014. november 13. - radiosite.hu

tilos.jpgSajtóinformációk szerint a Médiatanács állítólag visszavonta a Tilos Rádiót a budapesti 90.3 MHz-es frekvenciapályázatból kizáró határozatát. A mindeddig szinte példátlan hatósági döntés mellett a többi tender kapcsán is vannak fejlemények.

tilosradionagy.jpg

Először a Cink írt erről egy, a rádió levelezőlistáján megjelent írásra hivatkozva. Bár a hatóság döntését még nem publikálták, úgy tűnik, versenyben marad a Tilos a 90.3-ra kiírt pályázaton, legalábbis így szól a Tilos-levelezőlistán megjelent írás:

Kedves Rádiósok, Önkentesek, Hallgatók!

Mint már tudhatjátok, a frekipályázatukat elutasító médiatanácsi határozattal szemben felülvizsgálati kérelemmel éltünk, mely nyomán a Médiatanács újra napirendre vette az ügyet, és a most kézhez kapott végzés szerint, visszavonta az előző döntését. A négyoldalas dokumentumot, hamarosan láthatjátok a Tilos webes felületein.

A felülvizsgálati kérelem beadványunkért Dr. Molnár Adél jogásznak tartozunk végtelen hálával!

Hogy most pontosan mi is következik, azt még nem egészen tudjuk, nyilván hamarosan erről is kapunk levelet.

papo

Ez még nem jelenti azt, hogy a Tilos Rádió lesz a frekvenciapályázat nyertese, ugyanis a szóban forgó közösségi jogosultságért továbbra is versenyben van a Gazdasági Rádiót üzemeltető Műsor-Hang Zrt. is, akik az eddig, és még jelenleg is használt, 105.9-es frekvenciájukat mindeközben elbukták.

A Médiahatóság most visszavont elutasító határozata egyébként kimondottan "érdekesre" sikeredett: az indoklás szerint az egyik probléma az volt, hogy a CD-re került anyag nem egyezett meg a papíron beadott pályázattal, mivel a számozott oldalak hátsó, üres, áthúzott, 467 oldalát nem szkennelték be. Komolyabb indokként még az merült fel, hogy a Médiatanács a pályázó Tilos Kulturális Alapítvány banki igazolását sem fogadta el.

A többi tender

A 90.3 MHz-cel egyidőben kiírt, szintén közösségi, szintén fővárosi 92.1 MHz-es pályázat eredménytelen lett, így azt várhatóan újra kiírják, a 105.9-en a Gazdasági Rádiót – mint azt már a Radiosite korábban is írta – a Hang-Adás Kft. rádiója váltja, a jelenleg a Mária Rádió által használt 94.2 MHz-nek pedig továbbra sincs eredménye.

Az előbbieknél kisebb vételkörzetű 96.8 MHz-re új pályázatot írtak ki, ezen jelenleg a korábbi használó, a Rádió 17-et üzemeltető Rákosmente Rádió Kft., valamint egy teljesen új belépő, a Full Inside 2015 Kft. indult.

emTV.hu // Radiosite.hu // Cink.hu

radiosite.jpg

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr836894063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása