Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A magyar kormány szereti rövid pórázon tartani a tudósítókat

"Nincs hely, csak a magyar média kívánatos"

2015. február 20. - Ádám // emTV.hu

ard.jpgAngela Merkel német kancellár és Orbán Viktor közös sajtótájékoztatóján sem az ARD, sem a ZDF nem kérdezhetett, majd nem engedték be a sajtótájékoztatóra az ARD tévéstábját Vlagyimir Putyin orosz elnök budapesti látogatásakor. A tévések mindent felvettek.

A Galamus írta meg, hogy Szándékos káosz Putyin magyarországi sajtótájékoztatóján? – az ARD stábját akadályozták és elutasították (Gewolltes Chaos bei Putins Pressekonferenz in Ungarn? – ARD-Fernsehteam behindert und abgewiesen) címmel tett közzé egy bejegyzést az ARD német közszolgálati műsorszolgáltató bécsi stúdiója, mivel nem engedték be tévéstábjukat Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor közös sajtótájékoztatójára.

Végül több épülettel távolabb, a kérdezés lehetősége nélkül egy projektor előtt nézhették végig az eseményt. Markus Grohs és Klaus Winkler operatőr felvette az esetet.

Hasonló történt már ezelőtt is az ARD tévéseivel. Amikor Angela Merkel a magyar fővárosba látogatott nem engedték oda őket mikor Orbán üdvözölte a kancellárt, és nem vehettek részt az országházban tett körsétán sem. "Nincs hely, csak a magyar média kívánatos" – mondták. A sajtókonferencián pedig sem az ARD, sem a ZDF riporterei nem tehetett fel kérdést.

Az eset óta sokat hallani arról, hogy a magyar kormány szereti rövid pórázon tartani a tudósítókat.

emTV.hu // Galamus

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr937191217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása