Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Jön a Louie negyedik évada

Eredeti nyelven, magyar felirattal és súlyos bölcsességekkel érkezik

2015. március 19. - emTV.hu

cc.jpgÉrkezik a standupos fekete humorú sorozatának negyedik évada. Louis C.K. a tőle megszokott stílusban folytatja tabudöntögetését, amit leginkább a szex, a maszturbálás, a gyereknevelés és az emberi kapcsolatok tűéles bemutatásával tár a nézők elé.

louie_negyedik_evad.jpg

"A negyedik évad első részei ugyanolyan frissek és embergyűlölettel telik, mint mindig" – írta a New York Post kritikusa. Nem alaptalan az észrevétel, hisz Louie egyből egy becsípődött háttal kezdi az évadot, a házban rendelő orvos nemes egyszerűséggel közli, hogy ilyen az evolúció, az ember nem járásra termett, a hátunk azért van, hogy fájjon. A doki asszisztensétől kap egy tippet, hogy vibrátorral masszírozza a sajgó testrészt.

A Jim Jarmusch Florida, a paradicsom című filmjéből ismert Bálint Eszter visszatérő szerepében egy magyar lányt alakít, aki egy szót nem beszél angolul, mégis megértik egymást Louie-val. Az őszinte szerelmi szálat ellensúlyozzák az intelligens altesti poénokkal teli epizódok. Louis C.K. egy év kihagyás után méltón tért vissza sikersorozatához, a Magyarországon kizárólag a Comedy Centralon futó Louie-hoz, ami már most bezsebelt egy Emmy-díjat.

A félig-meddig magyar származású, ám magát mexikóinak valló stand-up humorista mindig is híres volt arról, hogy képes egy-egy ütős mondattal összefoglalni a világ nagy igazságait, teszi mindezt úgy, hogy – Woody Allennel ellentétben – a politikai korrektség legkisebb jelét sem mutatja. A szeretetről például a most érkező negyedik évadban így vélekedik: "Honnan tudjuk, hogy szeretünk valakit? Onnan, hogy megosztjuk vele a legbelsőbb titkos rasszizmusunkat."

Ahogyan az életről, úgy a halálról is megvan a sajátos véleménye: "Mi történik a halál után? Ez az emberiség nagy kérdése. Igazából egy csomó minden, csak mi abból már kimaradunk." A kopasz, túlsúlyos apuka tisztában van azzal is, hogy külsője nem nevezhető trendinek New York-ban, sőt úgy is fogalmazhatnánk, hogy kifejezetten rontja az utcaképet. "Félelmetes ez a város. Úgy érzem, mindenki jobban öltözik, mint én. Ahányszor kilépek a házból, úgy érzem, aznap fotózás lesz, csak nekem nem szólt senki."

A Louie negyedik évadának premierje március 20-án, tehát péntek hajnalban fél egykor csak a Comedy Centralon!

emTV.hu // Red Lemon Media

facebook.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr517283293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása