Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Szakhatósági hozzájárulást adott a Médiatanács

A Médiatanács hozzájárult a Columbia Pictures és a Viasat Hungária fúziójához

2015. július 03. - emTV.hu

nmhh.jpgA Médiatanács keddi ülésén megadta a szakhatósági hozzájárulást ahhoz, hogy a Columbia Pictures Corporation Limited száz százalékos tulajdonrészt szerezzen a Viasat Hungária Műsorszolgáltató Zrt.-ben, amelyről a végső döntést a Gazdasági Versenyhivatal mondja ki.

nmhh_illusztracio.jpg

A vállalkozások közötti összeolvadások engedélyezésével kapcsolatos versenyhatósági eljárásnál a Médiatanács feladata szakhatósági eljárás keretében biztosítani, hogy a médiapiacon részt vevő vállalkozások fúziója esetén egy piaci szereplő se kerülhessen olyan erőfölénnyel járó helyzetbe, amely esetlegesen a tartalomkínálat szűkülését eredményezhetné. Az aktuális szakhatósági eljárás során a Médiatanács ezúttal is azonosította az érintett piacokat, majd az azonosított piacokon megvizsgálta az erőfölényt okozó helyzet kialakulásának lehetőségét. A vizsgálat szerint az összeolvadás nem járna a tulajdonosi koncentráció erősödésével, illetve a kialakuló koncentráció nem lenne olyan mértékű az érintett piacokon, amely veszélyeztetné a tartalom sokszínűségét, így vélhetően a fúzió után is megfelelően érvényesül a sokszínű tájékozódás joga. A vállalati összeolvadások tényleges engedélyezhetősége a Gazdasági Versenyhivatal jogkörébe tartozik.

Továbbá a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ötvenezer forint bírságot szabott ki a Parlament TV szolgáltatójára egyrészt amiatt, hogy a hatósági ellenőrzések során kiderült, hogy a televízió a P+ jelet, valamint a "Kiegyensúlyozott tájékoztatás, P+ Televízió" szignált használta a hatósági szerződésében rögzített azonosító jel – a Parlament TV – helyett, másrészt, mert a televíziócsatornán a helyi közélettel foglalkozó műsorszámok heti és napi aránya kevesebb volt, mint a szolgáltató által vállalt hatvanhét százalék.

A testület a Kazincbarcika 88,8 MHz helyi rádiós frekvencia hasznosítására kiírt pályázati eljárásban mindkét pályázót – a Barcika Art Kft.-t és a Sztyeppe Műhely Kft.-t is – pályázati nyilvántartásba vette.

emTV.hu // NMHH Médiatanács

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr577592998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása