Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Nagy titkokat kérdeztünk az MTVA-tól

Petrovics-Mérei Andrea és Németh Balázs önéletrajzi adatai titkosak?

2015. szeptember 16. - Ádám // emTV.hu

mtva.jpgGergő kolléga cikket szeretett volna írni Petrovics-Mérei Andreáról, én pedig Németh Balázsról, ezért küldtünk egy levelet az MTVA sajtóirodájának, melyben önéletrajzi adatokat kértünk az állami média két arcáról, csakhogy kiadásukhoz az érintettek nem járultak hozzá.

nemeth_balazs.jpg

Mivel az MTVA sajtóirodája is előszeretettel kommunikál nyilvános platformon az újságírókkal, így most durcás óvodásként mi is ezt tesszük. Történt ugyanis, hogy úgy határoztunk, külön posztot szentelünk az MTVA két műsorvezetőjének, Petrovics-Mérei Andreának és Németh Balázsnak. Mivel egyikőjüknek sincs Wikipédia oldala és a teljes életrajzuk sem lelhető fel az interneten (legalább is mi nem találtuk meg), úgy gondoltuk, az MTVA sajtóirodája majd segítségünkre lesz, így az ilyenkor szokásos módon, annak rendje és módja szerint levelet írtunk, melyben "egy készülő cikkhez kértünk önéletrajzi információkat".

Válaszul a Sajtóiroda pontosítást kért, arra hivatkozva, hogy "a különböző önéletrajzi információk kiadásához minden esetben az érintettek beleegyezése szükséges", ezért kérték, hogy írjuk meg pontosan mire vagyunk kíváncsiak, hogy azokat el tudják juttatni a két kollégának.

Válaszul kiegészítettük levelünket azzal, hogy születési helyükre és idejükre, valamint elsősorban arra lennénk kíváncsiak, hogy milyen iskolákat végeztek, valamint szakmai pályájukkal kapcsolatosan, hogy mettől meddig hol, melyik médiumnál dolgoztak, illetve, hogy a televíziózáson kívül foglalkoztak-e mással.

Válaszul pedig mindössze annyit kaptunk, hogy elnézését, de Petrovics-Mérei Andrea és Németh Balázs nem járultak hozzá a szóban forgó információk kiadásához.

Úgy gondolom nem titkos adatokat kértünk. Nem az MTVA-tól kapott fizetésükre voltunk kíváncsiak, vagy arra, hogy a családi BT mennyi állami pénzt kap. S bár érthető ugyan, hogy mindenkinek, minden kollégának magánügye, hogy mely információkat ossza meg magáról a nagyérdeművel, mégsem értem, hogy mi titkos van abban, hogy Petrovics-Mérei Andrea a fővárosban született, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban tanult, majd a Magyar Testnevelési Egyetemen végzett. Ezek a Facebook- profilján nyilvánosan elérhető információk. Ahogy az is, hogy öt évvel ezelőtt hozzáment Petrovics Mátyás vízilabda szakedzőhöz.

Ráadásul fizetésüket közpénzből kapják, s míg Petrovics-Mérei elmaradhatatlan kelléke a sportközvetítéseknek, legyen szó Forma 1-ről vagy épp futballról, Németh Balázs pedig Borsa Miklós távozása óta az M1 egyik leggyakorlottabb "házigazdája", valamint talán legmegosztóbb arca is, így kijelenthetjük, a két műsorvezető az állami média két meghatározó alakja. Őket szerettük volna bemutatni, de ők ebből láthatóan nem kértek. Így utólag talán mindenkinek jobb is ez így...

emTV.hu // a fotón Németh Balázs, a kép forrása a médiaklikk.hu

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr157792834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása