Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Két új műsor a TV Paprikán

Két saját gyártású sorozat indul hétfőn a csatornán

2015. december 18. - emTV.hu

tv_paprika.jpgJókuti András az ország nyolc tájegységét bejárva, nyolc kiváló séffel közösen azt bizonyítja be, hogy igenis lehet egy étel egyszerre egészséges és finom. Dános Tamás pedig olyan, gyorsan elkészíthető falatokat mutat be, amelyekkel garantáltan sikert aratunk.

A tízrészes, egyenként negyed órás perces Egy falat című sorozatban pedig falatnyi fogások készülnek, igazi vendégváró harapnivalók. Jókuti András utazásai során a nagyvilág konyháit kóstolja végig. Most azonban, a Séfek, kíméljetek című sorozat műsorvezetőjeként, hazánk legszebb helyein és az ország legkiválóbb séfjeivel együtt főzve, a helyi termelőktől származó alapanyagokkal igyekszik bebizonyítani, hogy az egészséges, kímélő ételek igenis nagyon finomak. A nyolcrészes sorozatban András hazánk nyolc kimagasló színvonalú konyhát vivő éttermét keresi fel és a séfekkel közösen készíti el az ínycsiklandó fogásokat.

Budapesten Sárközy Ákos Michelin csillagos séffel ehető virágokkal készül a különleges menü, a Káli-medencében, a Liszkay kúriában Liszkay Mihállyal bárányvese, majd egy különleges vajszósszal balatoni fogasfilé kerül a tányérokra. Zebegényben Ruga Endre séffel őz készül és egy rendhagyó túrógombóc, de megismerhetjük többek között Pannonhalma, Sümeg, Sárvár és Mád legkiválóbb séfjeinek remekműveit valamint a tájegységek helyi termelőit is.

"Óriási élmény volt a forgatás, profi szakemberekkel az ország legszebb helyszínein főzni… szerintem bárki szívesen cserélne velem! A végeredményre is büszkék lehetünk, érdekes és hasznos színfoltja lett a sorozat a hazai gasztronómiai kínálatnak. Megtisztelő együtt főzni Michelin-csillagos séffel, de a kedvencem akkor is a világ legviccesebb birkapásztora, István, és a kutyája, Divat!" – mondta Jókuti András, aki hozzátette: "Az utóbbi években egyre jobban megtanultam megbecsülni a zöldségeket, a halakat, az egészséges ételeket, hiszen nem feltétlenül jelentenek lemondást az élvezetekről, viszont már rövid távon is érvényesülhet a hatásuk, érdemes tehát odafigyelni!"

Az angol fingerfood elnevezést az evőeszköz nélkül, kézből ehető party falatokra használjuk. Mindannyian ismerünk néhány ilyen receptet, jól bevált például a dipek, mártogatósok készítése egy-egy baráti összejövetelre. De abból sem mindegy, milyen különlegességgel tudunk előrukkolni. Legyen például a sajtkrémből mediterrán ricottakrém, vagy egy padlizsánkrém helyett mondjuk padlizsánkaviár. Dános Tamás profi hobbiséf – akit a TV Paprika nézői a Piknik című sorozatból már jól ismerhetik – ezúttal nem kiránduláshoz készít útravalót, hanem kifejezetten az otthonmaradós estéket veszi célba. Olyan, gyorsan elkészíthető falatokat mutat a nézőknek, amelyekkel garantáltan sikert aratunk barátaink körében, ha felugranak egy borozós-beszélgetős estére, vagy arra az esetre, ha egyszerűen csak finom harapnivalók kíséretében filmeznénk otthon.

"A karácsonyi asztalnál rengeteg időt töltünk ülve, napokig megyünk egyik családi étkezőtől a másikig. Számomra ilyenkor felüdülést jelent a két ünnep között, majd szilveszterkor csak fél kézzel, akár állva is fogyasztható kímélő falatkák elkészítése. És a barátaim is imádják!" – mondta Tamás, aki minden adásban két receptet mutat be, sósat és édeset egyaránt, amelyek mindegyike egyszerűen elkészíthető, de ugyanakkor látványos és különleges falat. A falatnyi ételek elkészítésénél a gyorsaságon kívül a praktikusság is fontos szempont: a hobbiséf megmutatja, hogy maradékokból is készülhetnek ínycsiklandó vendégváró falatok, ilyen pédául a maradék rizottóból készült rizotto pogácsa articsókával és főtt sonkával díszítve, de kiderül, hogyan lehet a száraz bagett és a pillanatok alatt elkészíthető hagymalekvár is tökéletes vendégváró fogás.

Egy falat premier hétfőn délelőtt tíz órakor, Séfek, kíméljetek! hétfőn 16:55-kor a TV Paprika műsorán! További epizódok minden nap.

emTV.hu // TV Paprika

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr58182664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása