Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A Mária-kultusz nyomában

A NatGeo az ünnepek alatt több vallási témájú filmet is vetít

2015. december 21. - emTV.hu

natgeotv.jpgVajon mennyire valósak a Mária-jelenések, és hogyan változik meg azoknak az élete, akik látni vélik a Szent Szüzet? A NatGeo új filmjében a csodás jelenések és a vallási turizmus nyomába ered. A csatorna az ünnepek alatt több vallási témájú filmet is a műsorára tűz.

maria_kultusz.jpg

"Hirtelen erős fényt láttam, majd Mária lépett ki ebből a fényből" – ilyen és hasonló élményekről mesélnek azok, akik számára a Szentséges Szűz Mária megjelent.

Mária-jelenésekről a világ számos pontjáról érkeztek beszámolók az évszázadok során, de az egyház ezeknek csak egy részét ismeri el csodaként. Az egyik legszenvedélyesebb Mária-tiszteletet egy bosznia-hercegovinai hegyi faluban, Medjugorjéban láthatjuk, ahol harmincnégy évvel ezelőtt gyerekek egy csoportjának megjelent a Szent Szűz, majd állításuk szerint rendszeresen üzenetet közvetített nekik. Bár a római katolikus egyház nem ismerte el az itt történt jelenéseket, a gyerekek lettek a medjugorjei látnokok és nemzetközi szinten híressé váltak. 1981 óta pedig több, mint harmincmillió zarándok járt Medjugorjéban, közülük sokan szintén látni vélték, vagy valamilyen módon érzékelték Szűz Máriát. De vajon mennyire lehet hinni ezeknek a beszámolóknak? Milyen tapasztalatokat szereznek, és hogyan változik meg azoknak az élete, akik találkoznak a Szent Szűzzel?

A NatGeo az ünnepek alatt több vallási témájú filmet is a műsorára tűz: december 24-én 16 órától a Jézus - a kereszténység születése című háromrészes sorozatot, majd a Megölni Jézust című nagyszabású filmet láthatják a nézők. Ez utóbbi a Jézus keresztre feszítéshez vezető okokat tárja fel, példátlanul hiteles képet festve a kor társadalmi, politikai, közéleti viszonyairól. December 25-én és 26-án pedig a Jézus titkai, Jézus elveszett ereklyéje, Ferenc pápa – út a Vatikánba valamint A Biblia elveszett arcai című műsorokat vetíti a csatorna.

A Mária-kultusz vasárnap este kilenc órakor a National Geographic Channel műsorán!

emTV.hu // FIC

fb.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr68190308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása