Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A vulkániaknak nincs mellszőrük

Áprilisban vasárnaponként Star Trek filmek

2016. április 02. - Ádám // emTV.hu

paramount.jpgAz 1966 őszén elindult tudományos fantasztikus sorozat készítői kezdetben még nem sejtették, hogy alkotásuk az egész világot meghódítja majd. Az idén ötven éves sci-fi eposz néhány egész estés filmjét ebben a hónapban vasárnap délutánonként újra megnézheted a Paramount Channel műsorán.

trek_generations.jpg

Idén ősszel ünnepli a Star Trek sorozat debütálásának ötvenedik évfordulóját, ami előtt háromnapos rendezvénnyel tiszteleg majd a világ. A Star Trek: Mission New York névre keresztelt eseményen természetesen a szereplők is ott lesznek, köztük a Kirk kapitányt alakító William Shatner, aki meghatározó szerepe ellenére állítása szerint sohasem látott egy epizódot vagy filmet sem.

Mindenesetre a hazai rajongók számára a Viacom filmcsatornája, a Paramount Channel is készül meglepetéssel a Beyond július 22-i mozipremierjére, de ez maradjon még egy csillagköd homályában. A csatorna jelenleg A nem ismert tartomány, a Nemzedékek, a Kapcsolatfelvétel, az Űrlázadás és a Nemezis (tehát a hatodik, hetedik, nyolcadik, kilencedik és tizedik film) vetítési jogával rendelkezik, de mint azt az emTV.hu a Viacomtól megtudta, szeretnének további részekhez is hozzájutni. Viszont hogy addig se maradjon Star Trek filmek nélkül tévékészülékünk, ebben a hónapban vasárnap délutánonként a fent említett öt filmet láthatjuk majd a Paramount Channel műsorán! Most vasárnap a hatodik mozifilm, azaz A nem ismert tartomány, és a hetedik, azaz a Nemzedékek lesz adásban. Legutóbb egyébként újév napján tartott egy egész napos Star Trek- maratont a csatorna, melyet akkor ezzel az Agymenőkös ajánlóval promóztak, amit mindenképp érdemes megnézni!

Köztudott, hogy a Star Trek rendkívül nagy rajongótáborral bír. A találkozók alkalmával rengeteg ember ölti magára a Csillagflotta valamelyik egyenruháját, kívülről fújja legkedveltebb dialógusait, vagy gyűjt minden, a sorozathoz kapcsolódó ereklyét, tárgyat, vagy a szereplők aláírását. Ez utóbbiak közé tartozik Anthony Sforza is, akinek szenvedélye az ezerötszáz munkaórán kívül ötszázezer dollárjába, azaz majdnem száznegyven-millió forintba került eddig, mivel nem csak mörcsiket gyűjt, hanem teljes alagsorát is trekkesítette.

Azt is sokan tudják, hogy a harmadik mozifilm készítésekor Marc Okrand nyelvész vezetésével a klingonok számára egy önálló nyelvet is kifejlesztettek. Azóta még egy nyelvi intézet is létrejött, nem beszélve a számos szótárról. Viszont az már talán nem annyira ismert, hogy a vulkániaknak nincs mellszőrzetük, ami – mármint a mellszőrzet hiánya – jócskán szembement az akkori trendekkel. Ez egyébként a Star Trek- univerzumot megalkotó Gene Roddenberry ötlete volt, és állítólag a forgatás során a készítők minden színésztől elvárták a folyamatos szőrtelenítést.

Star Trek holnap 14:10-től a Paramount Channel műsorán!
Star Trek VI: A nem ismert tartomány 14:10-től, Star Trek VII: Nemzedékek 16:20-tól

emTV.hu // Viacom // Red Lemon Media

fb.jpgegyuttmukodesben_stbt.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr568553708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása