Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Zöldbe borul a Spektrum

A jövő pénteki Föld napját egy héten át ünnepli a Spektrum

2016. április 15. - emTV.hu

spektrum.jpgA jövő pénteki Föld napját egy héten át ünnepli a Spektrum. Nem mindennapi tudás birtokába kerül bolygónkról, aki követi a sorozatokat. A bemutatók közt lesz David Attenborough friss sorozata is, amelyet huszonkilenc országban forgatott a világhírű brit természettudós legenda.

Azt tudta, hogy az óceán egyetlen vízcseppje ötszázötven év alatt tér vissza ugyanoda, ahonnan elindult? És hogy van olyan madarunk, amely egyáltalán nem tud járni, de tíz percenként ennie kell? A Spektrum Föld napi kínálata ilyen és ezekhez hasonló kincseket tár fel bolygónk titkai közül. A Föld napját jövő hétfő és péntek közt ünnepli a csatorna, tíz órát felölelő különleges programokkal, minden este nyolc órai kezdéssel.

A Spektrum Föld napra időzített műsorai közül premier lesz Az élet története. Attenborough páratlan meséje az élővilág küzdelmét kíséri végig az életért. Mert a két hónapos szurikátakölyöknek el kell tudnia bánni egy skorpióval, a hawaii púpos bálnabébinek pedig csupán hat hete van arra, hogy elég nagyra nőjön, és megerősödjön egy három mérföldes költözéshez. A páratlan természetfilmet ezer-kilencszáz napig forgatta Attenborough, bejárva huszonkilenc országot. A sorozatot hétfőn este kilenc órakor mutatja be a Spektrum.

A Föld napi kínálat másik különlegessége a Hogyan működik a természet sorozat. Megismerkedhetünk például az Észak-Amerika erdeiben élő hernyóval, amely a falevelekbe apró lyukakat rág, így neki köszönhetően az avarszint is fényt kap. De bámulatos, hogy a kolibrinek minden tudására szüksége van, hogy a levegőben maradjon, mert lábai annyira kicsik és gyengék, hogy nem tud járni. Másodpercenként ötvenet csap apró szárnyaival. A repülés sok energiát emészt fel: ha a kolibri nem táplálkozik tíz percenként, egyszerűen éhen pusztul. Keddtől ez is látható lesz tehát a Spektrumon, David Attenborough bevezetésével.

További április újdonság, hogy minden hétvége reggelén, három órában csak természetfilmeket vetít a Spektrum, ez lesz az Ablak a természetre címet viselő új és állandó blokk a csatornán. A sorozatok minden földrészt bejárnak, és a hétvégi reggeleket töltik be, kilenc óráig. A friss műsorok közt látható lesz A majmok csodálatos világa, a Vadállatok, vad életek, vagy épp a Szerelem a vadonban.

emTV.hu // Spektrum

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr178630044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása