Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A Sport TV közvetíti a centenáriumi Copa Américát

Idén nyáron jön a századik Copa América

2016. május 14. - emTV.hu

sporttv.jpgA Sport TV 2016 nyarán sem marad rangos futballtorna nélkül: a csatorna Magyarországon kizárólagos joggal élőben közvetíti a Copa Américát, ami az eddigieknél nagyobb mezőnyű lesz, hiszen a dél-amerikai csapatok mellett hat észak- és közép-amerikai együttes is indul az Egyesült Államokban.

copa_america_usa.jpg

Június 3-ától június 26-ig az USA-ban rendeznek egy századik születésnapi Copa Américát, méghozzá a megszokott tizenkét helyett tizenhat válogatottal. A tíz dél-amerikai alakulathoz (Argentína, Bolívia, Brazília, Chile, Ecuador, Kolumbia, Paraguay, Peru, Uruguay, Venezuela) ezúttal a CONCACAF-térségből érkező hat csapat csatlakozik (Costa Rica, Egyesült Államok, Haiti, Jamaica, Mexikó, Panama), hogy megmérkőzzenek a trófeáért.

A lebonyolítása valamivel egyszerűbb, mint tizenkét csapat esetében, hiszen négy négyes csoportra osztották a mezőnyt, ezekből kettő- kettő jut a negyeddöntőbe a huszonnégy csoportmeccs után. Tíz városban és tíz stadionban rendezik a mérkőzéseket, ezek közül a legkisebb hatvanezres (Orlando), a legnagyobb csaknem kilencvenháromezres (Los Angeles). A tízből nyolc NFL-csapat otthonául szolgál, és három már az 1994-es vb-ről is ismerős lehet (Chicago, Los Angeles, Orlando). A nyitó mérkőzést június 3-án az Egyesült Államok és Kolumbia vívja San Franciscóban, ahol az ötvenedik Super Bowlt is rendezték, a finálé a New York Jets és a New York Giants otthonául szolgáló Met Life Stadiumban lesz június 26-án.

Argentína kerete a legerősebb, kevés kapitány tud olyan nevekből válogatni, mint Messi, Higuaín, Agüero, Di Maria és a többiek, és már a csoportban összeméri erejét a címvédő, Alexis Sánchezt és Arturo Vidalt a soraiban tudó Chilével. Brazília, Uruguay és Kolumbia kerete ezúttal is hemzseg a sztároktól, de a házigazda és Mexikó is képes lehet jó teljesítményt nyújtani. A magyar szurkolóknak külön öröm lehet, hogy a Ferencváros légiósa, Cristian Ramírez is tagja a brazilokkal egy csoportban lévő Ecuador keretének.

A Sport TV a Copa América minden mérkőzését élőben, magyar kommentárral tűzi képernyőre, a nap mérkőzése minden nap este tizenegykor órakor lesz a Sport1-en!

emTV.hu // AMC

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr858715464
süti beállítások módosítása