Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Felejthetetlen: itt a vége

Hatvanegy rész után fináléhoz érkezett a sorozat

2016. május 24. - AXN

axn.jpgBúcsúznak a rajongók az AXN-en futó Felejthetetlentől: a sorozat évadzáró és egyben utolsó, drámai csavarral megtoldott epizódját ma este kilenckor tűzi műsorára a csatorna. Carrie Wells mindent elnyelő memóriájának történetét egyszer már visszakövetelték a rajongók, de most vége.

felejthetetlen_01.jpg

Amikor legutóbb le akarták állítani a forgatást, a hat millió néző közül a legelvetemültebb rajongók petíciót írtak, végül rábírták a gyártót a folytatásra, elkészült a harmadik és a negyedik évad is, szezononként tizenhárom résszel. A legújabb döntés is felháborította a sorozat kedvelőit, ám egyelőre nem sikerült megismételniük a bravúrt. A nézők eddig összesen hatvanegy részen át izgulhatták végig, hogyan segíti a főhős, Carrie Wells különleges mentális képességével a New York-i nyomozók munkáját. A nő egyszerűen képtelen bármit is elfelejteni, ami ritka, de létező adottság.

A hipermnéziás emberek átlagon felüli pontossággal képesek vizuális memóriájukból előhívni a velük történt eseményeket, azok pontos dátumát és helyét, az akkor történt beszélgetéseket, de még az aznapi időjárásra is emlékeznek. Minden olyan részletet, ami az átlagember számára lényegtelennek tűnik, a hipermnéziás tökéletes pontossággal eleveníteni fel egészen gyerekkoráig visszamenőleg. Az Egyesült Államokban ötven embert tartanak számon, akik ilyen különleges módon tudják rögzíteni és előhívni életük történéseit.

A sorozat bevezetőepizódjáról anno még Flanker írt kritikát, amit ide kattintva olvashattok!

Felejthetetlen sorozatzáró-epizód ma 21:00-kor az AXN műsorán!

emTV.hu // Eurolex

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr758743670
süti beállítások módosítása