Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Egyenesen a Sundance Filmfesztiválról

A magyar nézőkhöz is eljutnak a Sundance Filmfesztivál friss díjnyertes filmjei

2016. július 04. - emTV.hu

sundance_channel.jpgA független filmek legnagyobb nemzetközi seregszemléjének öt díjnyertes filmjét tűzi műsorára júliusban a Sundance Channel. Az Egyenesen a Sundance Filmfesztiválról című műsorfolyam során a nézők betekintést nyerhetnek az idei versenyprogram sokszínű felhozatalába.

robert_redford.jpg

A sokszorosan díjnyertes filmek többek között argentin, uruguayi, ír, luxemburgi és amerikai filmkészítők munkái. A játék-, illetve (ál)dokumentumfilmek olyan örök témákat dolgoznak fel, mint az anyaság, az elhagyatottság, a felnőtté válás vagy a valahová tartozás. A filmek egyszerre szórakoztatnak és gondolkodtatnak el, tartalmas időtöltést nyújtanak a nézőnek.

E hónap minden vasárnapján este tíz órai kezdettel vetített versenyfilmek mellett július 24-én 21:45-kor a csatorna exkluzív interjút sugároz a csatorna és a fesztivál legendás alapítójával, a színész, író, rendező Robert Redforddal, olyan világhírű alkotások főszereplőjével, mint a Butch Cassidy és a Sundance kölyök (a fesztivál nevét adó film), A nagy Gatsby és a Távol Afrikától. A több évtizedes karrierről és természetesen a fesztiválról szóló interjúban a néző közelebbi képet kap a filmgyártás élő legendájának víziójáról, hogy a kreatív hangok ne csak a művészfilmekben, de a mainstream alkotásokban is megjelenhessenek. Ez a Sundance mozgalom missziója.

A Sundance Filmfesztivál a világ legeredetibb történetmesélőit vonultatja fel éves programjában, egész estés és rövidfilmekkel, drámákkal és dokumentumfilmekkel, előadásokkal, panelbeszélgetésekkel és zenei programokkal. 1985-ös indulásától kezdve több száz olyan filmet mutattak itt be, ami egyébként nem biztos, hogy eljutott volna a filmforgalmazókhoz és a széles nézőközönséghez. A Robert Redford által alapított Sundance Channel díjnyertes független filmeket, dokumentumfilmeket és saját gyártású műsorokat nyújt a változatos és megkapó témák iránt fogékony nézőknek. A júliusban bemutatott filmekhez hasonlóan számos a Sundance Fesztivál programján szereplő alkotás exkluzív tévépremierje volt már a csatornán.

Egyenesen a Sundance Filmfesztiválról minden vasárnap 22:00-kor a Sundance Channel műsorán!
10-én Mammal // 17-én The Fits // 24-én Spa Night // 31-én Jacqueline Argentine

emTV.hu // NOGUCHI PORTER NOVELLI

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr898866068
süti beállítások módosítása