Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A fegyverek története a DoQ csatornán

A halál követei

2016. július 12. - emTV.hu

doq.jpgPisztoly, vadászpuska, karabély és gépfegyver – mind megvívta a maga háborúját a modern történelem során. De lehetséges-e ezeket az eszközöket technikai vívmánynak tekinteni? A DoQ csatorna A fegyverek története című sorozatának következő részében ad választ a kérdésre.

a_fegyverek_tortenete.jpg

Talán a végtelenségig lehetne vitázni arról, melyek a világ legkiválóbb fegyverei, illetve közülük melyek gyakorolták a legnagyobb hatást a civilizációra. A lőfegyverek gyártásának és felhasználásának morális megítélése feltehetően örökre megosztja az emberiséget, mégis számos olyan fegyverről beszélhetünk az etikai igazságszolgáltatáson túl, ami jogosan véste be magát a történelembe.

A dokumentumfilmből megismerhetjük a hírhedt fegyverek feltalálóit és háttértörténetüket: Samuel Colt, Richard Jordan Gatling és Oliver Winchester nevére főként halálos találmányaik miatt emlékszünk. Vagy ott van az AK-47 atyja, Kalasnyikov, aki sohasem profitált az általa fejlesztett fegyverből, ellenben Eugene Stonerrel, az amerikai M16 gépkarabély feltalálójával, aki gazdag emberként távozhatott az élők sorából. A DoQ csatornán szerdán este végre megismerhetjük a feltalálók és félelmetesen csodás alkotásaik történetét.

A fegyverek története szerdán 21:05-kor a DoQ műsorán!

emTV.hu // Red Lemon Media

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr278882634
süti beállítások módosítása