Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Hírességek a Csupasz Pisztoly filmekben

Ha nem hiszed, most a Paramount Channelön is utána járhatsz

2016. szeptember 30. - emTV.hu

paramount.jpgA Csupasz Pisztoly trilógiának rengeteg rajongója van, kevesen tudják azonban, hogy az amerikai szórakoztatóipar számos nagyágyúja is feltűnik egy-egy pillanatra. A hétvégén bárki megtekintheti mindhárom részt és megkeresheti a rövid szerepek erejéig felbukkanó sztárokat is.

A világ egyik legsikeresebb parodistája Weird Al Yankovic mindhárom Csupasz Pisztoly filmben felbukkan egy-egy rövid jelenet erejéig. Az első és a harmadik részben önmagát alakítja, míg a másodikban egy zavarodott bűnözőt, aki pisztolyt szegez a kapitányságon a rendőrökre. Az akció azonban nem tart sokáig, hiszen beront az irodába Drebin, vagyis Leslie Nielsen és eltarolja Weird Al Yankovic-ot, aki pechjére pont az ajtó előtt áll. A zenés paródiák állócsillaga nem titkolta, hogy óriási álma vált valóra azzal, hogy szerepelhetett mindegyik filmben, amit kihasználni sem szégyellt. 1988-ban, az első Csupasz Pisztoly megjelenése után ugyanis minden randevú-partnerét elvitte a filmre moziba, anélkül, hogy elárulta volna, hogy ő is szerepel abban. Ráadásul minden alkalommal ugyanazt az ingét vette fel, mint amit a filmvásznon is visel: a poéngyáros állítása szerint minden hölgy szívét elrabolta ezzel.

A Csupasz Pisztoly 2 ½ című, második részben nem csak Weird Al Yankovic, hanem a hollywoodi filmes és tévés szakma egyik nagyágyúja, Bryan Michael Stoller is felbukkan egy cameo erejéig. Bár Stollert személy szerint hiába keresi bárki, ugyanis ő egy gorillát alakít abban a híres jelenetben, amikor Drebin véletlenül áttöri egy tankkal a helyi állatkert kerítését.

A népszerű amerikai sorozatszínésznőt, Courteney Coxot szintén nem egyszerű megtalálni a Csupasz Pisztoly 33 ⅓ című, utolsó részben. Bár feltűnik a fiktív Oscar-gálán, őt nem jelentik be, és nem hívják ki a színpadra – pedig ott ül a közönség soraiban.

Érdekes, hogy Alfred Hitchcockhoz vagy Stephen Kinghez hasonlóan a Csupasz Pisztoly filmek rendezői is szívesen bukkantak fel villanásnyi szerepekben, saját filmjükben. Az első rész főcíme alatt például David Zucker rendező látható, amint éppen felrak egy képet a falra, miközben félre kell ugrania a száguldó rendőrautó elől. Robert K. Weiss producer pedig utcai hot dog árusként látható a képernyőn egy pillanatra.

Csupasz Pisztoly trilógia péntektől vasárnapig 21:00-kor a Paramount Channel műsorán!
pénteken Csupasz Pisztoly // szombaton Csupasz Pisztoly 2 ½ // vasárnap Csupasz Pisztoly 33 ⅓

emTV.hu // Red Lemon Media

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr1411754417
süti beállítások módosítása