Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Így kezdett a megfiatalított X-Faktor

Balogh Eszter és a Jaggers esett ki az első élő show-ból

2016. november 06. - Ádám // emTV.hu

rtlklub.jpgNemrég ért véget az idei X-Faktor első élő show-ja. Megnéztük a hibáktól sem mentes műsort, ám legfontosabb tanulság az volt, hogy ha behisztized magad, később már hiába teljesítesz jól, nem számít. A szavazatok alapján Balogh Eszter, párbajban Fejes Szandrával szemben pedig a Jaggers esett ki.

Nagyon dinamikusan kezdett az idén megfiatalított X-Faktor. A közös éneklés után Bence táncolva érkezett a színpadra, de a mentorok bevonulását kicsit túltolták. Inkább volt kellemetlen a négy egymás mellett pózoló, zenére önmagukat már-már idétlenül produkáló énekes. Igaz, kellett valami, hogy elvegye a figyelmet a túl korán kinyíló, majd zavarában kissé ki-be csukódó ledfalról.

A produkciók előtti felkonfok jók voltak, főleg ByeAlex remekelt. A mentorok között jó a kémia, remekül megtalálják az aranyközéputat a szekálás és az oltogatás, valamint az idétlenség között, én pedig újra és újra meglepődök a kissé mufurc Gáspár Laci kitűnő humorán. Ha már itt tartunk, a túltolt beszólogatás az egyik legnagyobb problémám mostanában az eddig szintén jól működő Sztárban sztár zsűrijével.

Meglepődtem, amikor Puskás Peti nem csokornyakkendőben jött el a szerdai sajtótájékoztatóra, ám ezt a "hiányosságot" most pótolta. Viszont a "Puskás Peti és a fiúk" kissé pornográf... (bocs) És ha már Puskás Peti, az ő versenyzője volt az a Petics Kristóf, aki egy buliban levert egy külföldi srácot, ezért pedig kizárták a műsorból. Az RTL egészen az élő adásig nem fedte fel, hogy kit tesz be a helyére, de mindenki számára egyértelmű volt, hogy Mata Ricsi lesz az – nem is ért senkit meglepetés.

Idén már nincs emelt díjas sms tarhálás, van viszont RTL24 nevű applikáció és alapdíjas szavazás. Utóbbi esetében egy számról énekesenként csak egy-egy szavazat adható le. Az első adásban viszont bármennyi sms-t el lehetett küldeni, ugyanis a nagy érdeklődés miatt lehalt az amúgy sem a megbízhatóságáról híres app. Én a műsor elején akartam bejelentkezni, de sem akkor, sem később nem sikerült. Aztán szinte egyszerre, Bence a tévében, az RTL pedig emailben közölte, hogy a nagy érdeklődés miatt túlterhelődött a hálózat. Bár kurva érdekes, hogy egy ilyen nagyszabású műsor esetében vajon miért nem számítanak extra terhelésre? Egy, a Való Világot néző és az RTL24 appot rendszeresen használó kollégánk elmondása szerint ilyen hiba többször előfordult már a beköltözős műsor különböző szavazásai alatt is. A TV2 Live legalább stabilan működik. Érdekes, hogy végre van egy dolog, amiben az RTL vehetne példát a TV2-ről és nem fordítva.

A Spoon 21 és a Dirty LED Light Crew produkciója nagyon tetszett, a csatorna ki is tett egy 360 fokos videót róla.

A legkevesebb szavazatot Gáspár Laci csapatából Balogh Eszter kapta, akit édesanyja gyakorlatilag behisztizett a műsorba. Igaz, hogy a mentorházban már kiemelkedően teljesített, de a táborban történtek miatt érezhetően teljesen elveszítette a nézők szimpátiáját. Pedig az élő adásban sem volt miért szégyenkeznie, véleményem szerint a műsor átlagos produkciói között volt, de gyors kiesése tán még őt sem érte váratlanul. Nekem egyébként a legjobban a Jaggers-szel párbajozó Fejes Szandra hangja tetszik. Végül Tóth Gabi a fiúk nevét mondta, így három-egy arányban a ByeAlex által mentorált zenekarnak kellett távoznia.

Az Xtage nevű élőzés a Facebookon Kovács Dórival díjazandó ötlet, de sajnos alig lehetett érteni valamit a nagy hangzavarban.

X-Faktor élő show szombaton 20:00-kor az RTL Klub műsorán!

emTV.hu // fb-fotó: M-RTL

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr7811933543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása