Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Elhunyt Miguel Ferrer

Február 7-én lett volna hatvankét éves

2017. január 20. - Ádám // emTV.hu

news.jpgCsütörtökön rákban elhunyt Miguel Ferrer. Az NCIS: Los Angeles színésze február 7-én lett volna hatvankét éves. George Clooney unokatestvérét láthatjuk még képernyőn, hiszen szerepel a Twin Peaks májusban induló új epizódjaiban. Számtalan filmben és sorozatban játszott és szinkronizált is.

ferrer_clooney.jpg

Az imént említettek mellett Miguel Ferrer olyan sorozatokban játszott, mint a Született feleségek, a Nyughatatlan Jordan (Bostoni halottkémek), a Mesék a kriptából, a Vészhelyzet és a Miami Vice, de felbukkant még a Psych, a Hazudj, ha tudsz!, a Helyszínelők, az Esküdt ellenségek: Bűnös szándék, a Médium, valamint a Will és Grace egy-egy epizódjában is. A sor persze itt nem ér véget, rengeteg sorozatban és filmben szerepelt. Utóbbiak közül a legemlékezetesebbek közé tartozik Bob Morton szerepe az 1987-es Robotzsaruban és Harbinger a Nagy durranás 2-ben, illetve Rodriguez alelnök a Vasember 3-ban. Persze nincs színész Star Trek-szerep nélkül; Ferrer a Spock nyomában című harmadik mozifilmben a USS Excelsioron szolgált.

Rengeteget szinkronizált olyan rajzfilmekben, mint a Pókember, Batman, Superman és az Igazság Ligája kalandjai, vagy éppen az Amerikai fater és a Robot Chicken. Idehaza őt is szinkronizálták, többnyire Jakab Csaba, illetve Barbinek Péter és Forgács Gábor kölcsönözte hangját, de a Nagy durranás 2-ben például Szabó Sipos Barnabás is volt Ferrer magyar hangja.

emTV.hu

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr7012139639
süti beállítások módosítása