Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Cynthia Nixon LMBT+ gyűlésen állt ki a muslim ban ellen

"Félelem és harag emészti Trumpot!"

2017. február 07. - Ádám // emTV.hu

news.jpgCynthia Nixon, a Szex és New York Mirandája, akit legutóbb Nancy Reaganként láthattunk a NatGeo Killing sorozatában, erőteljes beszédet mondott New Yorkban, sürgetve az LMBT+ aktivistát, hogy álljanak fel és tiltakozzanak Donald Trump beutazási tilalma, az úgynevezett muslim ban ellen.

Nixon, aki szerint félelem és harag emészti Trumpot, a Stonewallnál tartott gyűlésen sürgette az LMBT+ közösséget, hogy tiltakozzanak az amerikai elnök bevándorlási tilalma ellen, mivel éppúgy tudják, hogy milyen érzés a hátrányos megkülönböztetés. "Elő kell bújnunk, nemcsak mint melegek, hanem olyan emberek akik nagyon is jól tudják, hogy milyen érzés ha beskatulyáznak, ha azt mondják »kevesebbet érsz«". Könnyű célpontnak lenni azok számára, akik zsarnokoskodni, zaklatni, diszkriminálni, démonizálni, megverni, sőt, megölni akarnak."

"Nem tudjuk még, hogy mit tartogat számunkra Donald Trump, és jó eséllyel ő sem" – tette hozzá, de nem csak az elnököt illette zord szavakkal. Kiemelte Mike Pence alelnök, Indiana volt kormányzója, az LMBT+ jogokkal kapcsolatos szörnyű múltját is. Úgy jellemezte, mint "az anti-LMBT+ jogok retorikájának poszterfiúja", akinek a konverziós terápia és a jogszabályok jelentik megoldást.

Visszatérve a közelmúltban az Egyesült Államokban bevezetett hét, többségében muszlim lakosságú ország állampolgárai ellen elrendelt beutazási tilalomra, azt mondta: "Keményen kell harcolnunk, és hangosan kiállni magunkért! [...] Túlságosan is messziről jöttünk ahhoz, hogy most visszaforduljunk, de keményen meg kell küzdenünk, és ugyanolyan hangosan kiállni a muszlimok mellett is! Ezért vagyok most itt."

A múlt héten, a kiszivárgott "vallásszabadság" nevű végrehajtási utasítással kapcsolatban, mely lehetővé tette volna az LMBT+ emberek negatív megkülönböztetését, a Fehér Ház azt nyilatkozta, hogy Trump továbbra is támogatja az LMBT+ embereket. Meglátjuk.

emTV.hu // GT

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr8212190610
süti beállítások módosítása