Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Star Trek témájú hullámvasút nyílik Németországban

Csillagflotta-kadétként kell megmentenünk az Enterprise legénységét

2017. március 11. - Dave // urszekerek.hu

news.jpgStar Trek: Operation Enterprise néven új, Az új nemzedék (TNG) témájú hullámvasút nyílik idén tavasszal a németországi Movie Parkban. Ezen felül Csillagflotta-kadétként kell megmentenünk az Enterprise legénységét a borg asszimilációtól, majd a Federation Plazában pihenhetjük ki magunkat.

A mintegy tíz és fél tonnányi sínt tartalmazó új hullámvasút-pálya látványos és izgalmas adrenalinnal fűtött intergalaktikus élményt ígér, számos teljes körbefordulással, egy harminc méter magas top hat ("cilinder"), valamint egy Európában egyedülálló, negyven méter magas twisted halfpipe ("csavart félcső") szakasszal. Ráadásul a hullámvasút az induláskor az ilyenkor megszokottól eltérően nem lassan indul felfelé, hanem villámgyorsan, háromszor előre-hátra katapultálva gyorsítja fel az utasait.

A licensztulajdonos CBS Consumer Products ezen felül még egy "Federation Plaza" nevű tematikus környezetet is kialakít a parkban, mely az egykori Filmmúzeum területén létesül, és a Csillagflotta Akadémia futurisztikus kulisszáival várja majd a látogatókat.

A bejáratnál kialakított boltban rajongói tárgyakat vásárolhatunk, illetve egy ezer négyzetméteres csarnok fogad minket, melynek tematikus kiállítóhelyei végigvezetik majd a Csillagflotta-kadéttá avanzsált látogatót a Star Trek univerzumán. Egyúttal egy küldetést is teljesíteniük kell majd, melynek során kadétként kell megmenteni az Enterprise legénységét a borg asszimilációtól.

A misszió kezdetekor az Enterprise-D éppen egy föderációs találkozó helyszínére siet, mikor a borg megtámadja, és a legénységet átsugározza. A kiürült Enterprise-t egy vonósugár tartja fogságban. Az egyetlen segítséget maguk a látogatók jelentik, akik a kaland idejére egy közeli csillaghajón tartózkodó akadémiai tanulók lesznek, akiket először saját hajójuk transzporter-helységéből az Enterprise fedélzetére sugároznak át, majd űrkompokkal kell a legénység megmentésére indulniuk. Ennek során először a borg hajó pajzsait kell üzemen kívül helyezni, majd a fő rendszereit elpusztítani, végül az Enterprise legénységét megmenteni – küldetés teljesítve!

Németország legnagyobb filmes szabadidőparkjának ügyvezetője szerint már nem elég egy látványos hullámvasút – az élményt kombinálni kell egy jó sztorival is, ami izgalmas attrakciót biztosíthat a vendégeknek, a belépéstől a park elhagyásáig. A filmes és tévés licencelt tartalmak eddig is a Movie Park Germany fő látványosságai voltak, a Star Trek pedig ötven éve nyűgöz le egész generációkat.

Az Operation Enterpise megnyitásával idén tavasszal egy kétéves tervezési és építési időszak zárul majd le. A tervezők nem csupán tinédzsereket és fiatalokat megcélzó látványosságot akartak életre hívni – egész családokat, generációkat szerettek volna megszólítani –, ezért a projekt előkészítése során felméréseket, piac-és célcsoport elemzéseket hajtottak végre, végül a Star Trek felelt meg minden követelménynek, ideális kombinációt biztosítva.

Mindenféle érdekes képet és videót találhattok a park oldalán!

emTV.hu // StarTrek.com // Movie Park Germany

fb.jpgurszekerek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr9012330195
süti beállítások módosítása