Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

"Megfogod kicsit a farkam?"

Hétfőn indul az RTL Spike második saját gyártású műsora

2017. március 18. - Ádám // emTV.hu

rtl_spike.jpgHa valamivel ki lehet űzni a világból, az egy putricelebekkel teledobált trash-reality, ám az első két epizód alapján a Pumpedék mégsem lett gempa. A sorozat amellett, hogy szórakoztató, jól rámutat arra is, hogy a badass külső mögött bizony ott rejlik a csóróság, miközben a valóságot is megmutatja.

Kurva nagy mázlija volt a csatornának, hogy a Velvet révén felfedezett, majd az Index által megfuttatott Pumped Gabó, valamint barátnője élete, illetve baráti társaságuk tökéletesen alkalmas arra, hogy tévében mutogassák őket. Ám abban az országban, ahol a nézők egy része még mindig azt hiszi, hogy az Éjjel-nappal Budapestben szereplő fiatalok valóságos életét látja naponta az RTL Klub képernyőjén, hovatovább tévéje sincs, de azon is kizárólag valamelyik ismeretterjesztő adó műsorát nézi, nem könnyű olyan reality-t készíteni, amivel szemben nincs meg a szokásos negatív előítélet. Bennem is volt, nem is kevés, így fenntartásokkal érkeztem a pénteki sajtóvetítésére. Bevallom, kezdetben az sem segített sokat, hogy még a meglepően szolid főcím előtt az első epizód első perceiben egy alapos barnító spray-zést követően Ági lecidázza Gabót. Ekkor hangzik el a címben olvasható kérdés is. A decemberben indult RTL Spike a Playback Párbaj után immáron a második saját gyártású műsorát indítja el hétfőn este. A műfaj ezúttal egy trash szereplőkkel ügyesen kipárnázott doku-reality.

Tudom naiv vagyok, de kezdetben elborzasztott a valóság. Az, amit a hangsúlyozottan nem megrendezett, a nyugalmam megzavarására tökéletesen alkalmas képsorokon láttam – és főleg hallottam. Persze nem akarok álszenteskedni, nekem sem kell a szomszédba mennem az ocsmány beszédért, de ritkán viselkedek ennyire tapló módon, mint ahogy Gabó gyakorlatilag minden pillanatban. Mégis egy szerethető fasz tud maradni, igaz, nem úgy, ahogy a Nyerő párosban, de mégsem idegesítően ostobán, mint az Észbontókban.

Akklimatizálódnom kellett, és elfogadni, hogy van egy réteg, melynek tagjai különösebb erőfeszítés nélkül akarnak híresek és gazdagok lenni. Nem szívesen dolgoznak, de annál többet nyomkodják telefonjukat – amiről nem posztolnak, az valójában meg sem történt. A két főszereplőnek sincs munkája, elképzelésem sincs, hogy miből élnek. Róluk egyébként dióhéjban annyit, hogy a huszonéves Gabó leginkább csajozik, bulizik és gyúr, a tízessel idősebb barátnője meg érthetetlen okból kifolyólag szerelmes belé, sőt, gyereket akar tőle. Tulajdonképpen egy se veled, se nélküled kapcsolatban élnek ők.

Ha munkájuk nincs is, barátaik azért vannak, köztük néhány helyi celebritással. Ági a TV2-s Éden Hotelben megismert Snezivel lakik, Gabót pedig valamiféle bromance fűzi gyerekkori barátjához, a legutóbbi Való Világ győztes Farkas Somához, aki miatt még a barátnőjét is képes magasról leszarni.

A történetre nem térnék ki bővebben, legyen elég annyi, hogy drog nincs, de láttam, ahogy Gabó kieszi a csirkét a kukából (itt látható), illetve miután kajára elkéri anyja utolsó ötezresét, az első dolga, hogy négyezerért fehérjeport vegyen. Aztán a befőttesüvegbe gyűjtött aprót számolja, hogy el tudja vinni barátnőjét vacsorázni...

Amit látunk, az tulajdonképpen maga a valóság. Nincs szöveg- és forgatókönyv, a két főszereplő leginkább magát veszi, a jelenetek egy részében van csak jelen operatőr. Érezhetően nem színészkednek, a készítők szerint erre egyébként sem lettek volna alkalmasak, de mindent meg is tettek azért, hogy Ági és Gabó a lehető legjobban megszokja a helyzetet. Érdekes viszont, hogy Soma, aki százhat napot töltött kamerák kereszttüzében a Való Villában, többször meglehetősen mesterkéltnek tűnik.

A Viacom már többször megmutatta, hogy tud igényes produkciókat gyártani, és a maga nemében a Pumpedék is ilyen. Ugyan távol áll tőlem ez a műfaj, sőt, az a világ is, melyben a szereplők élnek, de végül nemcsak a szekunder szégyen maradt el, alapjában véve tetszett, amit láttam. Igaz, hogy elsőre a panelprolik Jersey Shore-jának tűnik, de nem egy izzadságszagú tucatreality-t kapunk, hanem egy karakteres szórakoztató műsort. A sorozat nem ígér túl sokat, ám végül nem csalódsz! A kérdés már csak az, hogy megtalálja-e a közönségét.

Azzal kapcsolatban, hogy mit vár a csatorna a tizenöt részes műsortól, Szűcs László, a Viacom kommunikációs igazgatója nemrégiben az emTV.hu-nak adott interjúban elmondta, a csatorna átlagát meghaladó nézettséget és az RTL Spike ismertségének növekedését remélik. "Nem csak azért, mert Gabó személyében egy már ismert figura szerepel benne, hanem a barátnője és a teljes baráti köre is tudnak együtt olyan szórakoztatóak lenni, hogy ez egy sikeres műsor legyen."

Pumpedék premier
dupla résszel!
március 20. hétfő 22:00
RTL Spike

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr7412349061
süti beállítások módosítása