Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Az új nemzedék szereplői a Star Trek: Discovery-ről

Lehetséges szerepek és remények a TNG stábjától az új sorozattal kapcsolatban

2017. április 24. - Ádám // emTV.hu

poen.jpgSzombaton a Szilícium-völgyben tartott Comic Conon a Star Trek: Az új nemzedék (TNG) számos színésze is megjelent, a közönség pedig sok egyéb mellett természetesen kérdezte őket az idén érkező új sorozatról, a Star Trek: Discovery-ről is. A beszélgetést William Shatner (Kirk) moderálta. Videó!

Hiába a TOS, majd a TNG szereplőivel készült tíz eredeti, és a három rebootolt, úgynevezett Kelvin-film, a Star Treknek alapvetően a televízió az otthona. Akkor is, ha a Star Trek: Enterprise óta eltelt tizenkét év nem erről árulkodik. Nem meglepő hát, hogy a félelmek és aggodalmak, no meg a CBS kezdeti bénázása ellenére (gondolok itt elsősorban a premier-dátum körüli sorozatos komolytalankodásra), a rajongókat nagyon érdekli az idén érkező új széria. Meg persze az is, hogy a legendás TNG szereplői mit gondolnak róla, illetve kedvenceiket esetleg viszontláthatják-e majd valamilyen módon a USS Discovery fedélzetén. A kérdés tulajdonképpen jogos, hiszen a Star Trek világában nem szokatlan, hogy egy színész akár saját, akár más karakter bőrében, akár eltérő időben játszódó Star Trek sorozatban felbukkanjon. Emlékeztetőül megemlíthetjük McCoy doktort (DeForest Kelley) és Scotty-t (James Doohan) Az új nemzedékben, Sulut (George Takei) a Star Trek: Voyager-ben, vagy éppen Brent Spinert doktor Soongként a Star Trek: Enterprise-ban,  illetve a Star Trek: Nemzedékek mozifilmet, melynek nyitójelenetében az eredeti sorozat több színésze is felbukkan az Enterprise-B fedélzetén, végül pedig Kirknek (William Shatner) és Picardnak (Patrick Stewart) együtt kell szembeszállniuk a Nexusba (vissza)vágyó, a Malcolm McDowell által alakított Dr. Sorannel. A sort persze hosszan folytathatnám...

Sőt, a legutóbb a közelmúltban kapott szárnyra az a pletyka, hogy Michael Dorn (Worf) az Orlandói Shakespeare Színház egyik eseményén állítólag azt mondta, a Star Trek: A nem ismert tartomány című hatodik mozifilmhez hasonlóan, melyben Worf ősét, Worf ezredest alakította, a Star Trek: Discovery-ben is eljátssza karakterének egyik felmenőjét. A valóság ezzel szemben az, hogy bár Dornt tavaly valóban felkeresték a producerek egy esetleges szereppel kapcsolatban, ám az egyeztetések mindössze néhány hétig tartottak, és végül nem is vezettek sehová, tehát Michael Dorn sem Worf, sem más szerepben nem lesz látható az új sorozatban.

A William Shatner (Kirk) által moderált kilencven perces panel résztvevői Brent Spiner (Data), Gates McFadden (Dr. Crusher), Jonathan Frakes (Riker), Marina Sirtis (Troi), Denise Crosby (Yar) és Robert O’Reilly (Gowron) voltak, szóval tulajdonképpen egy harminc éves TNG mini-reunionra került sor.

Az érdeklődők egyik első kérdése az volt, hogy a megjelent Trek-színészek mennyire érdeklődnek a Star Trek: Discovery iránt, melyet egyébként jelenleg is forgatnak. Miután Marina Sirtis (Troi) és Denise Crosby (Yar) közvetlenül igent válaszolt, ez érdekes vitát váltott ki az új szériáról és arról, hogy mit jelent ez a franchise számára.

Marina Sirtis (Troi): Megtenném, de sok pénzt kéne fizetniük azért, hogy visszahúzzam az uniformist. Főleg, mert fogyitáborba kéne mennem, hogy megszabaduljak hét kilótól. Szóval megtenném, ha sok pénzt fizetnének és nem érdekelne, hogy mit kéne csinálnom. Én egy színésznő vagyok. Csak irányíts a helyes irányba.

Denise Crosby (Yar): Ki lennék? Tasha lennék? Sela lennék? Valaki a kettő között. Persze igen, nagyon jó lenne csinálni! Szeretném látni, hogy újra vissza tudnék bújni az uniformisba.

Jonathan Frakes (Riker): Várom a Star Trek: Discovery-t. Tudtátok, hogy Jason Isaacs az Enterprise új kapitánya? [valójában az USS Discovery-é].

William Shatner (Kirk): Semmit sem tudok róla,  a legkevésbé sem követtem - jónak kellene majd lennie?

Jonathan Frakes (Riker): Még nem láttam.

Gates McFadden (Dr. Crusher): Fogadok, remek lesz!

Brent Spiner (Data): Mindannyian reméljük.

Jonathan Frakes (Riker): Örök optimista vagyok.

Brent Spiner (Data): Mindenkinek az a jó, ha jó. Mert megy tovább és tovább, és részesei vagyunk ennek az óriási elbeszélésnek, amely a nagy amerikai elbeszélés, a Star Trek.

Jonathan Frakes (Riker): Emlékszel, hogy érezted magad, amikor megjelent a Star Trek: Az új nemzedék?

William Shatner (Kirk): Szörnyen. [mindenki nevet]

Jonathan Frakes (Riker): Ezzel valamennyien így vagyunk.

A színészek sztorizgatásából kiderült még, hogy mikor Brent Spiner elolvasta Riker parancsnok szerepét, így szólt: "Riker ?! Ki akarja játszani Rikert?", mire Frakes visszakérdezett: "Mikor is mentél reggel dolgozni?" (utalva Spiner extra sminkre vonatkozó követelményeire, mint Data). Gates McFadden elmondta, hogy a szereplőválogatás során Dr. Crusher és Yar szövegkönyve között választhatott. Azért a doktornő szerepét választotta, mert a humoros jelenet alapján úgy gondolta, hogy ez egy komikus karakter. Aztán kiderült, hogy "ez volt az egyetlen vicces jelenet, amit a hét évad alatt kaptam" – mondta, mire Crosby viccesen hozzátette: "neked legalább volt egy". Marina Sirtis elmesélte, hogy Troi meghallgatásán egyetlen instrukciót kapott csak a rendezőtől: "gondolj rá úgy, mint egy norvégra". Sirtis egyébként megjegyezte, hogy sokakat meghallgattak Picard kapitány szerepére, köztük a svéd születésű Bo Svensont is. "El tudod képzelni, hogy megkapja? Talán mi sem lennénk ma itt." Egyébként általános egyetértés volt a színészek között abban, hogy a casting során a válogatást végzők még nemigen tudták, mit is várjanak el az egyes szereplőktől.

Amikor a közönség arra kérte a megjelent színészeket, hogy nevezzék meg az általuk legrosszabbnak tartott epizódokat, Jonathan Frakes (Riker) a Becsületkódex ("Code of Honor" 1x4) című részt hozta fel. Denise Crosby (Yar) egész végig kiszámíthatatlannak, rizikósnak érezte az első évadot, míg Gates McFadden (Dr. Crusher)Fertőzés ("Angel One" 1x14) epizódot tartja a legrosszabbnak. Ezzel kapcsolatban Marina Sirtis (Troi) megjegyezte: "Rikert, mint a hozzám legközelebb álló személyt szeretem. De ezt a bolygót már ősidőktől fogva nők vezetik, és az még csak hagyján, hogy a bolygón a fiúk úgy vannak felöltözve, mint egy balerina, dehát ők már csak így öltöznek. De aztán jön Riker, tart egy beszédet, és úgy döntenek, megváltoztatják az államformát...". Spiner (Data) megjegyezte: "szezononként huszonhat részt csináltunk. Legalább hat nagyon jó volt, talán tizenöt másik is jó volt, négy vagy öt meg szörnyen rossz."

További Star Trekkel kapcsolatos hírek és érdekességek az emTV.hu Űrszekerek nevű Facebook-oldalán! Az idén érkező új szériával, a Star Trek: Discovery-vel pedig ezen az oldalon találhatsz friss, magyar nyelvű információkat. Ha érdeklődésedet ez sem elégítené ki teljesen, érdemes lájkolnod még a Star Trek Baráti Társaság oldalát is!

emTV.hu // TrekMovie // köszönet Dave segítségéért // videó: Steven Alvarez

urszekerek.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr9512449981
süti beállítások módosítása