Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Harmincnégy jelölés és nyolc Oscar-díj

Kedd esténként a legjobb rendezőké a főszerep

2017. május 09. - emTV.hu

paramount.jpgOscar-díjas rendezők alkotásaival erősít a Viacom filmcsatornája, így ebben a hónapban kedd esténként kilenc órától a legjobb direktoroké lesz a főszerep a Paramount Channel műsorán. A négy rendező összesen harmincnégy jelöléssel és nyolc Oscar-díjjal büszkélkedő alkotásai kerülnek képernyőre.

Ma a Született július 4-én című háborús drámával kezdődik a legjobb rendezőket bemutató tematikus kedd esték sora. A film egy Vietnámban harcoló, majd a leszerelés után a mindennapokba visszaszokni próbáló katona történetét mutatja be, akinek a háborús sebeivel és a lebénulással is meg kell birkóznia. Oliver Stone rendező a lebilincselő alkotásért kiérdemelte a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat.

Jövőhéten Steven Spielberg Különvélemény című filmje kerül adásba. Az előző alkotáshoz hasonlóan ebben az akció sci-fiben is Tom Cruise kapta a főszerepet. John Andertont alakítja, aki az utópisztikus társadalomban kialakított rendszer csapdájába esik és csak remélheti, hogy időben ki tudja deríteni, hol is van a hiba.

Május 23-án A mandzsúriai jelölt, Jonathan Demme egyik leghíresebb alkotása lesz látható, benne Meryl Streep és Denzel Washington. A történet szerint Marco kapitány és Shaw őrmester háborús szolgálatuk alatt ismerkednek meg. Tíz évvel később Shaw politikai karrierbe kezd, de Marco-ban felmerül a kérdés, hogy egykori bajtársa tényleg az a hős-e, akinek mindenki gondolja.

A legjobb rendezők filmjeit bemutató májusi kedd esték sorát Roman Polański Oscar-díjas filmje, A zongorista zárja. Az 1930-ban játszódó alkotás egy szegény származású lengyel zsidó zongorista, Władysław Szpilman igaz történetét meséli el, aki a második világháború alatt Varsóban lakott.

Ma 21:00-kor Oliver Stone: Született július 4-én
Május 16-án 21:00-kor Steven Spielberg: Különvélemény
Május 23-án 21:00-kor Jonathan Demme: A mandzsúriai jelölt
Május 30-án 21:00-kor Roman Polański: A zongorista
Paramount Channel

emTV.hu // Red Lemon Media

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr3012493747
süti beállítások módosítása