Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Elhunyt Bruce Gray – egy kevésbé ismert név, de megannyi szerep

2017. december 20. - Ádám // emTV.hu

Egy héttel ezelőtt elhunyt Bruce Gray. Rengeteg filmes és tévés szerepe közül hazánkban leginkább A fiúk a klubból című sorozatból volt ismert, de egyebek mellett szerepelt három Star Trek szériában, a Csillagkapuban, az Éghasadásban, valamint a Power kapitány és a jövő katonái című sci-fi sorozatban. A Puerto Rico-i születésű kanadai színészt december 13-án sajnos legyőzte a rák – nyolcvanegy éves korában érte a halál. Ebben a cikkben rá emlékezünk.

bruce_gray_cover.jpg

Kanadai szülők gyermekeként látta meg a napvilágot San Juanban, Puerto Rico-ban. Tizenhárom éves korában aztán Kanadába költöztek. Középiskolában kitűnő tanuló volt, úszócsapat - és diáktanácstag volt, az iskolai évkönyvben Mr. Kanadának jelölték.

Grey a hatvanas években kezdte színészi pályafutását a színpadon, a nappaliba csak a hetvenes években költözött be. A nyolcvanas években Hollywoodba ment, ahol több száz tévéműsorban szerepelt. Egy-egy epizód erejéig feltűnt egyebek mellett a Knight Rider, a Dinasztia, a Falcon Crest, a Chicago Hope kórház, a Robotzsaru, A hírek szerelmesei, a Neve: Senki, a Végtelen határok, a Beverly Hills 90210, a Melrose Place, a JAG – Becsületbeli ügyek, a Döglött akták, Az elnök emberei, az Amynek ítélve, a Nyomtalanul, a Csajok, a Jogi játszmák, a Castle, és a Kemény motorosok sorozatokban.

Mindezek mellett szereplője volt többek között a Dallas, a Matlock, a Gyilkos sorok, a Beverly Hills 90210, a Melrose Place, A pálya királyai, a Vészhelyzet, a Bűbájos boszorkák, a Gazdagok és szépek, a Médium, az Éghasadás, és az Így jártam anyátokkal című szériáknak, illetve a kanadai színész alakította George Schickelt A fiúk a klubból, azaz a Queer as Folk amerikai változatában.

A Csillagkapu és A bolygó neve: Föld mellett vendégszerepelt a Babylon 5-ben, illetve a VHS korszak egy kultikus sci-fi sorozatában, a Power kapitány és a jövő katonáiban játszotta el a főszereplő apjáról, Dr. Stuart Powerről mintázott Mentor szerepét.

Grey három Star Trek spin-offban; Az új nemzedék (TNG), a Depp Space Nine (DS9), és az Enterprise címűekben is játszott. Felbukkant a Csillagközi invázió, a Kocka 2 – Hiperkocka, illetve az Evan, a minden6ó, és a Bazi nagy görög lagzi 1-2-ben.

Legyen neki könnyű a föld!

emTV.hu // címlapkép: Vincent Versace

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr4213513207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása