Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Star Trek rajongók lepték el tegnap a budapesti gamer bárt

2018. június 01. - emTV.hu

Az Űrszekerek nevű, elsősorban Star Trek tematikus blogunk tegnap tartotta első közösségtalálkozóját az Oktogonnál, a Vault 51 nevű gamer bárban. A rendezvényen több színművész is megjelent, a jó hangulatú, közös beszélgetést követő kocsmakvíz nyertesei pedig rengeteg ajándékkal távoztak. Gyorsjelentés az Űrszekerek első közösségtalálkozójáról.

uszelsokozossegtal.jpg

Családias hangulatú, vidám eseményen vehettek részt mindazok, akik tiszteletüket tették május utolsó délutánján Budapest talán legdinamikusabban fejlődő, leginnovatívabb gamer bárjában. Ebben az esetben ugyanis a Star Trek sorozatok szinkronhangjainak társaságában tölthette az időt az Űrszekerek első közösségtalálkozóján. A Parallaxis podcast műsorvezetői egy asztalhoz ültették Varga T. Józsefet, Varga Tamást, Holl Nándort, Kassai Károlyt, és (képletesen) a közönséget is.

Picard, Worf, Tuvok és Neelix magyar hangja sok-sok év távlatából is melegséggel gondol a Star Trekre, de az apropóul szolgáló univerzum mellett más témák is szóba kerültek. A kötetlen beszélgetés során pedig a közönség, sőt, még Kassai Károly is kérdezett. Kiderült például, hogy valós ellentét van-e a Trekkerek és a Wars-osok között, de szó esett a szinkronizálás titkairól, és hogy Holl Nándor legutóbb épp néhány napja Voyagert nézett. Mivel Neelix és Vulkáni Úr magyar hangja is jelen volt, természetesen felmerült a kettejük karakteréből egy transzporter-baleset következtében létrejött Tuvix nevű személy helyzete is. A fotóra kattintva képgaléria nyílik!

"Kicsit aggódtam, hogy kevesen leszünk, végül kiderült, hogy alulbecsültem az érdeklődők számát. Totál közhelyes ilyet mondani, de első alkalom volt, sokat tanultunk belőle.

A színészek viszont állták a sarat, és együtt, közösen velük és a közönséggel beszélgettünk Trekről, szinkronról, a Viasat3 hírhedt szinkronbakijáról, Stargate-ről, Jackie Chan filmekről – nagyon izgalmas volt.

Azzal kezdtem, hogy nem egy merev pódiumbeszélgetés következik, és ez a forma úgy tűnik, mindenkinek bejött.

A legnehezebb számomra az volt, hogy kivel tegeződöm, és kivel magázódom, ebbe többször belefutottam"

– foglalta össze tömören Horváth Ádám Tamás, az emTV.hu portfólió-főszerkesztője, és az esemény főszervezője az este első részét. A telt házas beszélgetés után ugyanis kocsmakvíz következett; a Star Trek koktélok szürcsölgetése közben értékes nyereményekért folyt az ikszelgetés. Az esetleges spoilerek elkerülése végett a Discovery sorozat kivételével minden élőszereplős sorozat, és mindhárom filméra terítékre került. Geek szórakozóhelyről lévén szó nem maradhatott ki a Comedy Centralon látható Agymenők, és természetesen a szinkron kategória sem!

A fődíj egyébként a Viacom humorcsatornája által felajánlott Agymenők Monopoly, egy Bazinga feliratú pulóver, valamint Vault 51 tokenek, egy ismeretterjesztő könyvekből álló ajándékcsomag, és egy ötvenezer forintos vásárlási utalvány volt. Természetesen a második és harmadik helyezett is díjazásban részesült, az egyedül induló fődíjnyertes pedig az ezüstérmes csapatnak igazi Star Trek szellemiségű felajánlást tett.

"Mivel ő egyedül indult, a másodikak pedig ketten, feldobta, hogy cseréljék ki a vásárlási utalványt, hogy igazságosabb legyen. Borzasztó szimpatikus gesztus volt.

Eredetileg sok mindent nem így terveztük. Például számítógépről futottak volna a kérdések, de műszaki problémánk adódott – ami sajnos az én hibám –, így végül hagyományosabb megoldást voltunk kénytelenek választani.

Utólag látom már, hogy kissé túl lazán kezeltük a játékmenetet, a pontozást kellemetlenül túlbonyolítottuk. Szó szerint leizzadtam, leírhatatlanul melegem volt.

Volt néhány baki. Aki ott volt, tuti nem hiszi el, hogy felkészültünk a pontegyenlőségre. Mégis rögtönözni kellett a kérdést, ráadásul DS9 kategóriában. Semmi sem jutott eszembe. Végül a fotósunk mondott egy jót. De azt hiszem, ahhoz képest, hogy kocsmakvízt még egyikünk sem vezetett, még kevésbé szervezett, nem sikerült olyan rosszul.

Még az este eldöntöttük, hogy folytatjuk. Aki most nem tudott eljönni, lesz lehetősége bepótolni. Ahogy a színművészeknek is! Horányi László és Pálfai Péter, de említhetném Németh Gábort is, akik ez alkalommal sajnos nem tudtak eljönni, legközelebb talán a vendégeink lehetnek. A kvízt pedig továbbfejlesztjük, tanulunk az első alkalomból, és már vannak ötleteink az egyszerűsítésre, modernizálásra"

– mondta a főszervező.

"Nagyon köszönöm a színművészeknek, és legfőképpen a közösségnek, hogy eljött! Őszintén remélem, hogy mindenki jól érezte magát! Mi továbbra is azon leszünk, hogy a tapasztalataink és a feedbackek alapján finomhangoljuk a további találkozókat.

Hálásak vagyunk minden támogatónknak és partnerünknek, hiszen rendkívül sok segítséget kaptunk – szerintem többeknek az agyára is mentem kicsit...

Véletlenül találtuk a Vault 51-t, de már az első perctől rendkívül nyitottan álltak hozzánk, és a lebonyolításban is sokat köszönhetünk nekik. Mindezek mellett pedig még Star Trek kitűzőket is nyomtattak a vendégeknek, tök jó arcok!"

– tette hozzá. Egyébként az Impulzus Podcast állandó tagja, és a Parallaxisban jelentkező "Sirtis-percek" házigazdája, Attila kivételével a teljes Űrszekerek csapat jelen volt, kiegészülve az emTV.hu podcastek női hangjával, Doróval.

Az eseményről hamarosan bővebben is beszámolunk, az Impulzus Podcast  következő adásában pedig az Űrszekerek szerkesztőihez Ádám is csatlakozik, hogy kibeszéljék az első közösségtalálkozót!

emTV.hu // fotó: Antal Zsani

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr9814016134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása