Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Tordai Teri lánya és Berényi András is Mr. Spockról beszélgetett

2018. október 01. - Ádám // emTV.hu

Bár mi is történik, a Magyar Szinkron még mindig hihetetlenül népszerű – kedvenc filmünk vagy sorozatunk kedvelt karaktere, és az őt alakító színész szinte összeforr magyar hangjával. Mondanom sem kell, hogy különösen igaz ez például olyan franchise-okra, mint a Star Wars, a Stargate, vagy éppen a Star Trek. Utóbbit mi is nagyon szeretjük, és az Űrszekerek nevű oldalunk csapatával rendszeresen szervezünk is olyan eseményeket, ahol a közönségnek lehetőse nyílik találkozni a Trek sorozatokban szinkronizáló színművészekkel. Így volt ez vasárnap délután is a Vault 51-ben, ahol az őszi Űrszekerek közösségtalálkozó keretén belül Horváth Lili, Varga T. József, R. Kárpáti Péter és Holl Nándor közreműködésével tartottunk kerekasztal-beszélgetést – és számos egyéb programot.

uszkon3cover.jpg

Nem sok beszélgetésben kerül elő egyszerre a Barátok közt megboldogult Berényi Andrása, és a Star Trek Mr. Spockja, de nincs mit csodálkozni, hiszen míg előbbit tizenöt évig napról-napra alakította az RTL Klubon, addig utóbbinak a hangját kölcsönözte a Star Trek 1966-ban indult eredeti sorozatában (TOS).

"Egy nagyon kedves meglepetésben volt részem; néhány éve már forgattuk a Barátok köztöt. Az egyik írója nagy Star Trek rajongó, és meglepett engem nyolc vagy tíz DVD-vel, amin rajta volt az összes hatvanas évekbeli cucc. A mai napig megvan, nagyon örültem. Majd egyszer megnézem"

– mondta viccelődve R. Kárpáti Péter.

Varga T. József Picard kapitány, azaz Patrick Stewart magyar hangjaként közel száznyolcvan alkalommal mondta el "Az űr, a legvégső határ" kezdetű monológot, így nem hagyhattuk ki az alkalmat, hogy megkérjük rá, olvassa fel nekünk. A szinkronrendezőként is tevékenykedő színművész pedig nem csak teljesítette kérésünket, de megosztott velünk néhány gyöngyszemet a szinkronos magyar szövegek legviccesebb fordításai közül is.

Az elmúlt közösségtalálkozók folyamán valahogy mindig úgy alakult, hogy egyetlen hölgyet sem tudtunk meghívni, ezért külön öröm számunkra, hogy Tordai Teri lánya, a Deep Space Nine (DS9) sorozatban Jadzia Daxot szinkronizáló Horváth Lili volt az első, akivel egyébként 2005-ben készítettünk egy hosszabb interjút.

A Jóbarátokban Joey-nak is hangját kölcsönző Holl Nándor eleinte nagyon élvezte, hogy a Voyager űrhajó biztonsági főnöke, a vulkáni Tuvok érzelemmentesen beszél, ám később ez inkább monotonná kezdett válni, ezért különösen élvezte azokat az epizódokat, melyekben karaktere kivetkőzött önmagából. Emellett megosztott velünk egy történetet arról is, amikor egy rendőrségen ismerték fel a hangját.

A színművészeket természetesen az újra és újra fellángoló szinkron kontra felirat vitáról is kérdeztük, a délután folyamán pedig az android Data magyar hangjával, Németh Gáborral, valamint Kömlődi Ferenc jövőkutatóval beszélgettünk (itt és itt) a mesterséges intelligenciáról. Vendégül láttuk még a Star Trek rajzfilmsorozat (TAS) non-profit vállalkozás keretében készülő szinkronjának rendezőjét, valamint Kirk, Uhura és Scotty magyar hangját. A panelről készült webfelvétel, de sajnos a technika ördöge a délután folyamán többször is megtréfált minket, ezért csak a beszélgetés második fele érhető el.

Hasonló programok során, a Csillagkapu sorozatok magyar hangjaival beszélgetünk majd a Stargate Command Hungarian Site hatodik születésnapján, november 11-én (event itt), ahol a sorozat fizikájába Dr. Vincze Miklós társaságában nyerhetünk bepillantást. A teljes, egész napos program ingyenes!

emTV.hu // fotó: Antal Zsani / emTV.hu

Csatlakozz az Űrszekerek közösségi flottához, kérjük támogasd csapatunkat!

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr714273935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása