Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Hat év után bezár a Miniversum

Újdonságokkal búcsúzik a látogatóktól a liliputi csodavilág

2019. november 28. - emTV videó

Aladdin egy pesti bérház erkélyéről ugrik fel repülő szőnyegére, miközben egy business center első emeletén Neo készül megmenteni Morfeuszt, Sopron külvárosát pedig ellepik a birodalmi lépegetők. Ezalatt a Szépség és a Szörnyeteg a bécsi Belvedere kastély előtt perdül táncra, egy dunai hajón pedig megelevenedik a Titanic ismert filmjelenete. Közép-Európa leglátványosabb vasútmodell kiállítása január 31-én búcsúzik a közönségtől, de a zárásig még rengeteg újdonsággal készülnek, úgyhogy stábunkkal ellátogattunk az Andrássy útra, hogy ízelítőt mutathassunk a folyamatosan mozgásban levő, gigantikus méretű terepasztalból.

cinema_tower_matrix.JPG

A Miniversum egy óriási méretű, részleteiben kidolgozott, folyamatos mozgásban lévő terepasztal, amin Magyarország, Ausztria, valamint Németország egyes tájai és nevezetességei elevenednek meg. A kiállítás népszerűsége 2014-es nyitása óta töretlen, a magyarok mellett a külföldi turisták is kíváncsiak a nem mindennapi látványosságra. Novembertől a Miniversum terepasztalain számos ismert karaktert és emlékezetes filmjelenetet felfedezhetnek a látogatók, a gyerekeket többek között Superman, Thomas a gőzmozdony és a Toy Story mesehősei várják. A felnőttek a Die Hard, a Penge, a Men In Black, és a Terminátor figuráit ismerhetik fel, ha részletesen megfigyelik a terepasztalokat.

A videó a YouTube-on is megtekinthető!

A kiállítást a tulajdonosok meghatározott időtartamra tervezték, melynek lejárta után, 2020-ban más vállalkozásba kezdenek. A január 31-ig zavartalanul nyitva tartó Miniversum terepasztalain három ország, tizennégy település, hatszáz épület, 1,3 km sínpálya, száz folyamatosan mozgásban lévő vasúti szerelvény, aktív közúti forgalom és nagyjából ötezer miniatűr figura kap helyet.

miniversum_3.JPG

A Miniversum 2014-ben nyitotta meg kapuit, de előtte közel két éven át készült: egy évig tervezték, majd 9 hónapon át építették a világ egyik legnagyobb terepasztalát. Az építés 56 fő közreműködésével, 5 tonna faanyag, 20 ezer csavar és 15 km elektromos kábel felhasználásával zajlott. Az építés folyamatát és legizgalmasabb pillanatait mutatja be a decemberben nyíló fotókiállítás, amely a zárásig, január 31-ig lesz megtekinthető. Decemberben különleges karácsonyi installáció is várja az érdeklődőket, és a januárra, a zárás hónapjára is készülnek még meglepetéssel.

emTV.hu

elmeny_es_velemeny.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr2815328358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása