Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Tíz ünnepi film, amit mi szeretünk

2019. december 24. - Tisza Viola

Vannak a tíz legjobb film válogatások és van az amit látnod kell kategória. Mi nem törekedtünk egyikre sem, egyszerűen mélyen az emlékeinkbe nyúltunk és felidéztünk pár számunkra fontos karácsonyi filmet a retrótól napjainkig.

Szörnyecskék 1984

Talán kevés embernek ugrik be elsőként, hogy ez a horror vígjáték karácsonyi történet, pedig tény, hogy ajándékként érkezik az egész káoszt elindító kis hipercuki maogway a gazdájához. Csakhogy víz hatására szaporodni kezd, az éjfél utáni evészet pedig fenevadakká változtatja az édes kis szőrmókokat, akik randalírozni kezdenek a karácsonyra készülő városban.

Bunyó Karácsonyig 1994

Bud Spencer és Terence Hill olyannyira hozzátartozik a magyar ünnepi tévéadáshoz, mint a bejglihez a töltelék. Szóval egy karácsonyi történet a pofozó párostól minden honi műsorszerkesztő álma. A történet a tőlük megszokott humoros kalandfilm, az csak érdekesség, hogy ez volt a duó utolsó közös filmje.

Az élet csodaszép 1946

Talán a legklasszikusabb karácsonyi film. A főszereplő ünnepi hangulat helyett pont céltalannak érzi az életét, és elkeseredésében öngyilkosságot fontolgat, amikor megjelenik az őrangyala, és megmutatja neki, hogy milyen lett volna szerettei és tágabb környezete élete, ha ő meg sem születik. Természetesen a végső konklúzió az, hogy mindenkinek szüksége van/volt/lesz rá.

Szellemes karácsony 1988

Ez a romantikus-misztikus vígjáték valójában Charles Dickens Karácsonyi énekének modern világban játszódó változata a magának való férfiról, akit egy éjszaka alatt végiglátogat a múlt, a jövő és a jelen karácsony szelleme. Aki szereti Bill Murray keserédes, ugyanakkor flegmán humoros színészi játékát, annak kötelező.

Reszkessetek, betörők 1990

Kihagyhatatlan karácsonyi film egy otthon felejtett kisfiúról, aki agyafúrt módon védi meg a családi házat a meglepett, a könnyű prédára számító tolvajoktól. Már csak azért is kihagyhatatlan, mert nincs olyan év, amikor valamelyik csatorna ne tűzné műsorára ebben az időszakban. És talán nincs is olyan ember az újszülötteken kívül, aki legalább egyszer ne látta volna.

Aludj csak, én álmodom 1995

A romantikus vígjátékban egy magányos lány megmenti egy jóképű férfi életét, ám az kómába esik. Amikor meglátogatja a kórházban, a család a menyasszonyának véli, és azonnal befogadják az idegen, de roppant kedves lányt, aki önkéntelen sodródik be magányából a szimpatikus család karjaiba. De mi van, ha az ájult "vőlegénye" helyett annak bátyja rabolja el a szívét? És mi lesz, ha az öcs felébred?

Segítség, apa lettem 2000

Egy történet Nicolas Cage azon időszakából, amikor még jó filmeket forgatott. A romantikus sztoriban a főhős megkapja annak lehetőségét, hogy átélje mi lett volna, ha élete egy pontján másképp döntött volna. Hogyan alakult volna az élete? Boldogabb lenne? Lehet-e boldog a mostanival?

Igazából szerelem 2003

Sok ember kedvence ez a hat vonalon futó, hol nevettető, hol megható, sok-sok ismert brit sztárt felvonultató alkotás. A történetek párhuzamosan folynak, öt héttel karácsony előtt kezdődnek és hétről hétre bonyolódnak a végkifejletig és az ünnepig.

Az öt legenda 2012

Egy kedves családi animációs film, amelyben a Mikulás, a Húsvéti Nyuszi, a Fogtündér, a mi kultúkörünkben kevéssé ismert szép álmokat hozó Homokember és újdonsült hősünk, Dér Jankó, a tél szelleme összefognak Szurok, a gonosz mumus ellen, hogy megvédjék a gyerekek képzeletének világát.

Múlt karácsony 2019

Olyan friss történet, hogy még mindig moziműsoron van, a White Sam podcast pedig a napokban megjelent epizódjában beszélte ki. A film George Michael klasszikus dalának (Last Christmas) címét viseli, s a zenei betétekkel, valamint rejtett utalásokkal többször is őt idézi. A főszereplő lány egy karácsonyi boltban dolgozik, de az élete egy merő káosz. Figyelmetlen mindennel és mindenkivel, de főként saját magával. Míg egy nap egy kedves fiúba botlik, aki sajátosan furcsa, de vonzó stílusával és életszeretetével lassan megváltoztatja a lány teljes világát.

Kellemes ünnepeket kívánunk!

emTV.hu

elmeny_es_velemeny.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr5715360380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása