Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Virsli, lencse, filmek

Ezeket ajánljuk szilveszter estére

2019. december 31. - Tisza Viola

Lassan belépünk újra a húszas évekbe, s reménykedve abban, hogy ez nem jár szesztilalommal, köszönhetjük az új évet egy ennek megfelelő buliban. Vagy ha csendes, de vidám szilveszterre vágyunk, jöhet pár szórakoztató film is. Mi ezt a tíz filmet ajánljuk, s hogy izgalmasabb legyen, úgy válogattunk, hogy mindben kisebb-nagyobb szerepet kapjon a szilveszter este.

Szellemirtók 2 (1989)

Az első részben megismert csapat száll szembe a New Yorkot ismét ellepő kísértetekkel szemben. A történetben helyet kap még egy a város alatt hömpölygő rózsaszín trutymófolyam, egy félelmetes festmény Vigóról, a Kárpátok ostoráról és Dana kisfia, akit a csapatnak meg kell mentenie.

Bridget Jones naplója (2001)

Bridget egy harmincas szingli, aki állandó önértékelési zavarral küzd és általában reménytelenül szerelmes. Viszont élete minden apró mozzanatát jegyzi egy naplóba, amiből kiderül, hogy fergeteges humora és szeretni való öniróniája van. Egy szilveszteri buli fordulópontot hoz az életében.

Ház a tónál (2006)

Történet egy nőről és egy férfiről, akik egy postaládán keresztül leveleznek és látatlanban egymásba szeretnek. A bökkenő, hogy nem egy időben élnek. A különbség csupán két év, de vajon hány szilvesztert bír ki egy beteljesületlen szerelem?

Szilveszter éjjel (2011)

Ahogyan a cím is mutatja ez a romantikus vígjáték abszolút a listába kívánkozott. A több szálon futó cselekmény szereplői különböző élethelyzetekben próbálják átvészelni ezt az estét és persze az éjféli csókig megtalálni a szerelmet New Yorkban.

Búék (2018)

Egy baráti társaság szilveszterkor kitalál egy játékot. Mindenki úgy telefonál és úgy fogad üzeneteket a mobilján, hogy azt mindenki hallja és lássa. A játék azonban komolyra fordul, amikor kiderül, hogy mindenkinek akad titkolni valója a többiek előtt. Vajon mennyi titkot bír el egy barátság?

Szerelem hullámhosszán (1993)

Ez a kedves történet karácsonykor kezdődik. Egy kisfiú betelefonál az élő rádióadásba, mert aggódik apja miatt, aki a felesége halála óta magányos. A műsort hallgatja egy nő, aki elhatározza, hogy szeretné megismerni a férfit. Igazi klasszikus romantikus vígjáték Meg Ryannel és Tom Hanks-szel.

Pénzvonat (1995)

A New York-i metrórendőrségnek nincs egyszerű dolga. Mindennap bűnözők tömegével kell felvenniük a harcot. Két főszereplő zsarunk becsülettel végzi a munkáját, amíg a végzet meg nem érkezik egy gyönyörű nő képében. A zsaruk pedig maguk is rablásra adják a fejüket. Mikor máskor, mint szilveszterkor?

Az időutazó felesége (2009)

Henry genetikai adottsága az időutazás. Egyetlen probléma, hogy nem tudja koordinálni, hogy hova és mikorra érkezik. Igazából tehetetlenül csapong az időben. Így ismerkedik meg Claire-rel is, a későbbi feleségével. De nem egyszerű egy időutazó párjának lenni, pláne hogy mindketten tudják, hogy közeledik egy végzetes szilveszter.

Szerepcsere (1983)

Két milliomos egy dollárban fogad, hogy tudtuk és belegyezesük nélkül kicserélve két embert (egy csalót és egy banki tanácsadót), mindkettő az adott körülményeknek megfelelően fogja tovább élni az életét. A kegyetlen játék résztvevői azonban összetalálkoznak és rájönnek a turpisságra, mi több, bosszút fogadnak. A filmbeli szilveszteri jelenetet a vonaton felejthetetlenné teszi egy óriási gorilla.

Forrest Gump (1994)

"Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle."

Talán a legismertebb mondat a furcsa, elsőre együgyűnek látszó, mégis zseni és mázlista férfitől, aki nemcsak a környezetére gyakorol nagy hatást, hanem magára a történelemre is. A vietnámi háborúban lábait elvesztő, megkeseredett Dan hadnagy életét pont egy Forresttel töltött szilveszter billenti át a jó irányba.

emTV.hu

elmeny_es_velemeny.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr7015374384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása