Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Orbán a Star Trekben is főgonosz lenne

2020. február 09. - emTV.hu

A német Discovery Panel podcast január 31-i, a Star Trek: Picard második epizódját kibeszélő adásában említik a negatív példaként a magyar miniszterelnököt. A továbbiakban szpoileresen írunk az epizód tartalmáról, ezért csak az kattintson, aki már látta a sorozat második részét.

orban_the_borg.jpg

Ekkor az epizód azon részét beszélik ki a podcastban, mikor Picard felkeresi a Csillagflottánál Clancy admirálist, aki elutasítóan viselkedik vele, és megemlíti, hogy már a marsi szintetikus lázadás és a hajógyárak megsemmisülése előtt a Föderációból tizennégy faj akart kilépni a romulánok segítése elleni tiltakozásként.

A podcastban itt, nagyjából  a száztizennyolcadik percnél említik Orbán Viktort az Európai Uniós egységes menekült-ügy támogatásával szembehelyezkedő nyilvánvaló példaként. Ilyenkor szégyellhetjük magunkat, hogy egy ilyen embertelen, antidemokratikus, demagóg, nacionalista berendezkedésű és populista vezetésű országban élünk, aminek még Németországban, átlag sci-fi rajongó fiatalok között is híre van, és amit valószínűleg maga Picard kapitány is elítélne.

Talán egyszer megértjük, hogy az egységes Föld, a Bolygók Egyesült Föderációja, vagy Roddenberry víziójának bármilyen formában és módon történő megvalósulása csakis egységgel, elfogadással, a határok és a nyelvi különbségek megszüntetésével lehetséges, hiszen mind emberek vagyunk. Nem a vulkániakkal vagy más okos és békés idegenekkel való Kapcsolatfelvétel visz be minket egy békésebb világba, nem is a térhajtómű, vagy a replikátor feltalálása, hanem az egyesült és befogadó Európa, és az abból gyökerező egységes világ.

emTV.hu // Discovery Panel // címlapképünk illusztráció

elmeny_es_velemeny.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr9415466410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása