Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Hogyan akar hülyének nézni minket az RTL II?

Ordas csúsztatás, hazugság az RTL II honlapján

2012. október 24. - Flankerr

kritika.jpgTegnap délután az RTL II ezt az írásukat promózta a hivatalos facebook oldalukon. A cikk címe és első néhány sora után pedig hamarosan úgy érezzük, a szerkesztő már nem csak átlépte a kattintásvadász marketingduma határát, már mérföldekre jár onnan.

komment.jpg"Különleges tervek a Terra Nova második évadjára". Ebből vajon mire gondolhat az oldal 3800 kedvelőjének döntő többsége? Hogy jön, készül a második évad. De nem, nagyon nem.

A Terra Nova 2011 nagy durranásának ígérkezett, de besült bomba lett belőle. Az eleve közepes nézettségű premier nézőinek több mint harmadát (18-49-ben) villámgyorsan elveszítette, és nem is tudta visszahódítani. A FOX idén március elején hosszas hezitálás után bejelentette, hogy a drága forgatási költségek, és a gyenge nézettség miatt nem kér második évadot, vagyis elkaszálta a sorozatot. Megpróbálták más adónak, köztük a DVD kölcsönzőből óriáscéggé növő Netflix-nek eladni, de nem sikerült.

Na de nézzük az ominózus RTL II cikket, ami nyilván egy marketing írás, és egy szeptember végi amerikai internetes poszt alapján készült. Ezzel nincs is gond, bevett dolog: bulvárosabb változatban, és inkább sorozatai szereplőivel, de hasonló például az AXN facebook oldalának is a tevékenysége.

De ők legalább nem csúsztatnak, rögtön az első mondatban: "A Terra Nova minden idők egyik legdrágább sorozata lett, talán ezért döntöttek úgy, hogy egyelőre nem készülhet második évad".

Egyelőre nem készülhet, na persze. Jóval kevesebb, mint 1% az esélye, hogy elkészül.. Van olyan, hogy visszatér egy elkaszált sorozat (Family Guy, Felejthetetlen), vagy sok év után forgatnak neki folytatást (Arrested Development), de egyik se olyan, aminek több mint négymillió dollár volt a részenkénti költsége, színészgárdája pedig szanaszét szóródott, és tizenkettő! executive producere volt.

Szóval saját magam fogok dinoszaurusz lufikkal kidekorálva, egy szál alsógatyában az RTL székháza előtt a fejemre hamut szórva elnézést kérni, ha LESZ második évada a Terra Novának. De nem lesz.

A cikk még csak forgatja a kést az egyszeri rajongóban: "De még a híres rendező neve sem volt hozzá elegendő, hogy a TV társaság belevágjon egy második évadba, a jelenlegi gazdasági helyzetre hivatkozva egyelőre szüneteltették a forgatást."

Egyelőre szüneteltetik, egy frászt: én meg római pápa leszek jövőre.. Ez így még durvább ferdítés, konkrétan böszme hazugság, az olvasók tudatos becsapása, ami nálam menthetetlen bűn. Soha senki még csak nem is sugallta, hogy szüneteltetik a forgatást, pontosan a méregdrága díszletek, forgatási helyszínek miatt. Amíg el akarták adni más adóknak, addig volt remény, ma már nincs. Na meg az aduász, a "jelenlegi gazdasági helyzetre hivatkozva". Ha a sorozatnak jó lett volna nézettsége, a FOX örömmel perkált volna, mint a katonatiszt. Nem volt az, és a minőségétől se ájultak el. Újabb apró csúsztatás, immáron a harmadik.

Röviden összefoglalva: az RTL II reklámozni szeretné a tizenhárom részt, egy évadot megért, őshazájában megbukott sorozatát. Ezért elővesznek egy szeptemberi, de önmagában érdekes (hogyan folytatódott VOLNA a sorozat az egyik! producere szerint) információkat tartalmazó amerikai cikket, és fenti három durva ferdítéssel, hazugsággal megbolondítva olvasóik elé tárják.

A módszer ismert, a politikában évezredek óta használják. Muszáj volt ilyen mélyre süllyedni, kedves ismeretlen szerző?

Ettől persze aki szereti a sorozatot, annak mindegy, hogy miért és hogyan kaszálták el, a cikk kifejezetten az RTL II hivatalos oldalán megjelentekre reagál, nem arra, hogy érdemes-e nézni, vagy nem. Ezt mindenki döntse el maga, vagy olvassa el aznapi Premier Ajánlónkat.

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr674865390

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hülyének néz minket az RTL II? 2012.10.24. 15:42:02

Az RTL II reklámozni szeretné őshazájában megbukott sorozatát, ezért elővesznek egy szeptemberi, amerikai cikket, és három durva ferdítéssel, hazugsággal megbolondítva olvasóik elé tárják.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása