Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Magyaros kiejtés az AXN-en

Apró, de fontos váltás a kábelcsatornánál

2012. november 14. - Flankerr & emTomi

axn.jpgÉles fülű olvasóink már észrevehették, hogy az AXN és az AXN HD promóiban november eleje óta Welker Gábor, a csatorna hangja valamit másként mond. Eddig a kilenc éven át megszokott angolos „éjekszen” kiejtést használta a csatorna nevére, de most már jól hallhatóan a magyaros „áikszen” formában ejti ki. Ezzel párhuzamosan pedig a csatorna feliratai, grafikai elemei is magyar nyelvűre változtak. Utánajártunk, mi történt.

axn_oszi_kollekcio.jpgÉrdeklődésünkre Áncsán Ildikó, az SPT Networks Közép- európai marketing vezetője megerősítette: valóban megváltozott az adó nevének kiejtése. A döntés a Közép- európai irodában, itt helyben született meg. Az évek során érkezett visszajelzésekre és kutatási adatokra építve döntött a vezetőség amellett, hogy magyarítja a csatorna nevének kiejtését arra, amely a legelfogadottabb és leginkább használt. A többi csatorna (AXN Crime, AXN SciFi és Animax), arculati elem és maga a brand ugyanaz maradt, a változás pedig nem jelenti az adó újrapozícionálását sem.

A döntés másik oka stratégiai: az AXN más kábeladókhoz hasonlóan (HBO, Viasat3) felismerte, hogy a helyi igények nagyobb kiszolgálása, azaz a minél nagyobb lokalizáció nézőmegtartó hatású, és akár újak meghódítására is alkalmas.

emTV.hu

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr354906937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása