Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

49. heti nézettség

Ultradurva RTL fölény, lejtőn a Voice, feljövő M1

2012. december 19. - Flankerr

nezettseg.jpgKét héttel ezelőtt az újra két millió nézőt vonzó X-Faktor volt a legnézettebb műsor a 18-49 éves korosztály körében (SHR: 40.8%). Második a Barátok közt (30.9%), harmadik a Dr. Csont (33.7%). Negyedik az újra minimumot hozó Voice (29.1%), ötödik a hatodik Harry Potter film (28.8%), hatodik az RTL Híradó hétfői kiadása (32.7%).

12.49.1849.JPGAz RTL Klub az idei év legdurvább fölényét produkálta a múlt héten a megnyert fél órás idősávok tekintetében: KILENCVENÖT százalékos győzelmi arány! Pedig például a Kód még csökkent is, az X-Faktor is hozott már sokkal jobb számokat, a Showder Klub se remekel. Érdekesség, hogy a kiütés ellenére az átlagos nézettségi különbség nem akkora a TV2 és az RTL között, mint mondjuk egy éve, és ugyanez igaz a megnyert esték számára is.

A TV2 a fentiek alapján kevésbé lehet ünnepi hangulatban. Az eredményeket látva teljesen indokolt a hétfő esti NCIS ismétlés bevetése, és a Lángoló Chicago villámgyors eltávolítása a képernyőről. A leírhatatlanul szörnyű Családi titkok közepesnél jobb nézettséggel (862-992 ezer néző, 18-49: 270-355 ezer, 18-21% SHR) nyitott, de a Kód/Fókusz megszorongatásához most még kevés volt. De azt nem titkoljuk, hogy ha tud erősödni, okozhat még meglepetést.

Kérdés, hogy az ünnepi műsorrend és nézői szokások mit hoznak majd: a TV2 hagyományosan jó volt eddig ebben az időszakban. Az biztos, hogy Róna utcában látják a problémákat, és januárban komolyan átrendezik a sorozatos műsorrendjüket. Visszatér például Columbo felügyelő, jön az Elementary, és más újdonságok is várhatóak. Őszinte kíváncsisággal várom majd, és „csak” azért szorítok a TV2-enk egy kicsit, mert egy egészségesebb verseny jól jönne a piacnak és főleg a nézőknek.

12.49.teljes.JPGAz M1 önmagához képest az utóbbi hetek, talán hónapok legszebb számait hozta a héten. A 305 ezres Hacktion újratöltve sorozatcsúcs (úgy tűnik bejött az újratervezés), nagyon szép a 616 ezres Retro Kabaré. Fábry 440, a Párizsi helyszínelők 401 ezre csatorna szinten átlagos, a 828 ezres Magyarország, szeretlek! kiemelkedő. Persze a fiatalok megszólítása továbbra se jön össze a közszolgálati adónak.

A főműsoridős 19-49-es heti átlagnézettségi toplista a majdnem „szokásos” képet mutatja. Első az RTL Klub (27.4%), második a TV2 (17.0%), harmadik „meglepetésre” a Film+ (4.9%). Negyedik a COOL (4.8%), ötödik a Viasat3 (4.2%), sereghajtó az M1 (3.7%).

A táblázatok klikkre nagyobbak lesznek!

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr94972804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása