Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A trollkodás nem korfüggő

Interjú Pusztay Andrással

2014. július 15. - emTV.hu

news.jpgNem érdemes egy kalap alá venni az egész ötven év feletti korosztályt, mert ennek a rétegnek a jelentős része már 15 éve internetezik, ugyanúgy otthonosan mozog az online világában, mint mondjuk a 35-40-es generáció – állítja Pusztay András. Az Index lapigazgatója ugyanakkor úgy látja, hogy ugyanez a hatvan feletti korosztályról már nem mondható el nagy általánosságban. A TV2 által szponzorált kreatívos interjú részlete.

pusztay_andras.jpg

A nagy hírportálok, egyre fokozódó térnyerésükkel szép lassan "elszívják a levegőt" a hagyományos hírlapok, a politikai napilapok elől. A print média példányszámcsökkenése úgy tűnik megállíthatatlan, a hírportálok anyagait pedig már okostelefonokon, tableteken is bárhol elolvashatjuk. Ez a változás mennyire érinti az idősebb korosztály hírfogyasztási szokásait?

Ha az idősebb korosztályon az ötven évnél idősebbeket értjük, akkor azt látjuk, hogy mindössze a negyedük használ számítógépet. Viszont ez a korosztály, ha számítógépezik, akkor a többségük napi szinten teszi, és nyitott minden új eszközre, okostelefonra, tabletre is. Számukra az internetezés viszont elsősorban a hagyományos híroldalak, hírportálok olvasásáról szól. Az ő esetükben még nem arról beszélünk, amiről a késő tizenéves, korai huszonéves generáció és például a saját magam esetében, hogy gyakorlatilag az internet az egyetlen média, amit fogyasztanának, de hogy egyre nagyobb részét teszi ki az életüknek az online, az biztos.

TV2

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr656510209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása