Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Totalcar tavaszi kiadás, első adás

Visszatértek, velük tartok

2012. július 06. - Flankerr

kritika.jpgAmikor ősz végén leköszönt a sokadjára megújult Totalcar TV új évada, még maguk a készítők se voltak biztosak benne, lesz-e tavaszi évad. Erre minden okuk megvolt: a „nézőbarát” vasárnap éjjel fél tizenkettes slotban kétszázezernél is kevesebb néző figyelte őket a TV2-n. Szerencsére a két őrült visszatért, immáron kedd éjjel fél tizenkettőkor. Ha így folytatják, kiütik a Jóban-Rosszban-t.

komment.jpgA műsor képi világ továbbra is gyönyörű, igényes, jár a stílusosan virtuális pacsi az OMG Visuals csapatának. Az első teszt egy szó szerint busznyi Ford F650-ről szólt, Winkler Róbert prezentálásában: műszakilag nem sokat tudunk meg róla, de ez kit érdekel, ha helyette sikerült egy fedél alá hozni Zámbó Jimmyt és Jason Stathant! Külön elismerésem annak, akinek ez eszébe jutott.

totalcar1.JPGAz őszi évad leggyengébb részét, a gymkhana-t kukázták, helyette amatőrök küzdenek a Lotus Ladies Cup csinos versenyzői ellen, Extrém Rutin néven. Ez így mindjárt szórakoztatóbb: hozza a versenyszellemet, és férfiak másik kedvencét az autók mellett: a jó nőket. Ráadásul a legszebb Top Gear-es hagyományokat követve szép cliffhangerrel ér véget.

totalcar2.JPGKarotta Opel Corsa OPC tesztje képileg hozta a tavalyi legendás M5 adásét. A szurikátás hasonlatnál és szemléltetésénél olyan hangosan röhögtem, hogy féltem, rám szólnak a családtagok. A képkockák minden másodpercéről száz ágra süt az a tény, hogy Bazsó Gábor imád vezetni, autókról másoknak élvezhetően mesélni. Ateistaként mondom: isten tartsa meg jó szokását. Persze ez nem meglepő: mutasson valaki még egy olyan újságírót e hazában, aki a magánblogjára olyan szórakoztató posztot ír a helyes kipufogó-tervezés csontszáraz témájáról, amihez csaknem ötszáz lájk és százötvenöt hozzászólás érkezik. Utóbbiak fele arról, hogy folytassa!

totalcar3.JPGA Totalcar tavasz indulása a „klasszikus” adások legjobbjait idézte. Habkönnyű, szórakoztató, látványos, ötletes, vicces. Villámgyorsan lepereg a huszonhárom perc, amit szerencsére már nem szakít félbe idegesítő reklám. Örömmel tölt el a tény, hogy a készítő csapat kreatív energiái tíz év után se fogytak el. Ez bizony 9/10, de csak azért, mert nem tudtam meg, mennyit eszik az F-650 és a Corsa százon.

A fanatikusok kedd 23:25-kor hangolják készülékeiket a TV2-re. Pár órával később már felkerülnek az adások a hivatalos Totalcar TV oldalra, itt a régebbi adások is újranézhetőek. Késői baglyoknak a három órás, koraiaknak a hat órás ismétlés ajánlott, sziesztázóknak a 13:10-es a Pro4-en. Melegen ajánlott mindenkinek.

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr464819787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása