Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Ezért tényleg megérte bezárni a Slágert

Ködös nekem ez az egész helyzet

2012. szeptember 20. - Ádám // emTV.hu

neofm.jpgA Kreatív információi szerint B. Tóth László a NeoFM-hez igazolt programigazgatóként, miközben az Index arról ír, ha csak a tulajdonos nem rendezi a stúdió bérleti és rezsiszámláját, a rádiónak októberben kiteszik a szűrét. Plusz az új tulajdonos, Medveczky Mihály nyilatkozatát sem értem.

neofm_illusztracio.jpgA több évtizedes rádiós tapasztalatokkal rendelkező B. Tóth László lesz a NeoFM programigazgatója - értesült a Kreatív Online. A rádió és a szakember erről a héten állapodott meg. A Radiosite.hu információi szerint visszatér a NeoFM-en a Poptarisznya című zenés műsor is.

B. Tóth László 1976 és 1981 között külsős-, majd 1981–2002 között a Magyar Rádió zenei szerkesztő munkatársa volt. Poptarisznya című műsora 1982-ben indult a Petőfi Rádióban. 1989–2002 között a Calypso Rádió 873 főszerkesztője volt. Később dolgozott Sztár FM-en, majd a kecskeméti Gong Rádióban vezetett műsort.

Eközben az Index arról ír, hogy a NeoFM új tulajdonosa nem csak a korábban felmondott dolgozóknak tartozik több havi fizetésükkel, hanem a stúdió bérleti díját és annak rezsijét sem fizeti. A csatorna által használt budai ingatlan tulajdonosa úgy nyilatkozott a hvg.hu-nak, hogy a rádió tulajdonosa eddig egyetlen fillért nem fizetett az ingatlan használatáért és a rezsivel is tartozik.

Rigorics szerint a Neo új tulajdonosa, Medveczky Mihály megfenyegette, hogy ha megakadályozza a rádió talpra állítását, akkor több száz millió forintra fogja beperelni. Ennek ellenére, az ingatlan tulajdonosa csak október végéig lesz türelmes, ha a Neo addig sem fizet, akkor kirakja őket.

Medveczky Mihály a hvg.hu kérdésre, hogy miért nem fizet úgy válaszolt, „az, hogy mikor milyen tételeket lehet vagy nem lehet kifizetni, azt a vagyonfelügyelő dönti el”. Ugyanakkor ennek ellent mond a vagyonfelügyelő nyilatkozata, aki szerint ha a cég tulajdonosa ki akarná egyenlíteni a számláit, megtehetné, ugyanis a vagyonfelügyelő csak abban az esetben utasíthatja el ezen kifizetések ellenjegyzését, ha azok indokolatlanok vagy túl pazarlóak lennének.

Nem teljesen értem, hogy mi történik itt, ahogy azt sem, hogy tulajdonképpen miért is szól még mindig a Neo? Lehet., hogy én értem rosszul, de a júniusban a Médiatanács felmondta a médiaszolgáltatási szerződést, akkor miért van adás még mindig? Vajon milyen biztosítékot kaphatott B. Tóth a rádió vezetésétől arra vonatkozólag, hogy a rádió még létezik és létezni is fog, van miért a Neo-hoz jönni, rendezni fogják a helyzetet?

Ködös nekem ez az egész helyzet, úgy látom érdemben nem történik semmi, csak halogatják a döntést. Tisztán látszik, hogy a politika erősen dolgozik, bár érdekes, hogy a baloldal nem képes életben tartani a Neo-t. Holott a jobboldali média a nyolc évnyi baloldali kormányzás alatt rendre megerősödött.

Szóval rendet kéne tennie a hatóságoknak is, rendet kéne tennie Medveczky Mihálynak is, vagy fogják a NeoFM-et és hintsék be végre sóval és felejtsük el, hogy valaha létezett. Ezért tényleg megérte bezárni a Slágert.

Radiosite.hu, Kreatív Online, Index.hu, hvg.hu, emTV.hu

komment_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr114789191

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.20. 09:06:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása