Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Premier ajánló (péntek)

The Voice, 20:30, TV2 HD & Haláli zsaruk, 22:00, TV2

2012. október 12. - Flankerr

ajanlo.jpgNem csak nálunk lett a tévénézők töke tele a zenés/énekes "tehetségkutatókkal". Az USA-ban is folyamatosan csökkent a nézettségük, még az amerikai X-Factor is csalódást keltő számokat mutatott. Ekkor hozott friss lendületet a műfajba a holland eredetű The Voice, mely mindenhol meghódította a közönséget: itt a mesterek a válogatókon csak a versenyző hangját hallják. A TV2 bölcs döntéssel megvette a formátumot, és minden lapját feltette rá. Ezzel felütéssel indul a The Voice – Magyarország Hangja ma 20:30-kor a TV2 HD-n. Aztán. A USA Network idén májustól sugározta a Common Law című új sorozatát. Ebben egy egymás tökéletes ellentétét alkotó rendőr páros tagjai utálják egymást, mint ablakos tót a hanyatt esést. De mivel kiváló eredményeik vannak, a főnökük párterápiára küldi őket. A két férfit. Ezzel a felütéssel indul a Haláli zsaruk ma 22:00-kor a TV2-n.

Őszinte leszek: Az ügyességi és zenés tehetségkutatók erősen hidegen hagynak. Az X-Faktor első évada még érdekelt, de hamar kiábrándultam a mesterkélt műbeszólásokból és „szópárbajokból”, bénán manipulatív szerkesztésből, a mentorok bulvárvezérelt választásaitól.

A TV2 viszont számos sikeres formátumot tett tönkre saját magának. Ezért kíváncsi vagyok, mit mutat a több mint ezer oldalas szabálykönyv által kordába fogott új produkciójuk. Tetszik, hogy új a műsorvezető (hogy jó lesz-e, az már más kérdés), a zsűri is jónak tűnik, és biztató, hogy a monstre három- négy órás borzalmak helyett feszes kilencven perc lesz csak az első rész. Ezért előzetesen 4/5 a pontszám, amit az első részről szóló kritikám fog véglegesíteni.

4.jpg

zzepg.jpg

common_law.jpgA Haláli zsaruk nem szakította szét a nézettségmérőket, de korrekt kritikákat kapott. A gyenge nyomozós részeket a jó szereplőválasztás (a párterapeuta szerepében a Lost Penny-je, Sonya Walger), és a párterápiás részek ellensúlyozzák. Emiatt 3/5 pontszámmal ajánlom, egy próbát simán megér. Viszont csak tizenkét rész készült belőle, és noha nem lett hivatalosan bejelentve, a színészek és alkotók szerződésének lejárta miatt 95%, hogy nem folytatódik.

3.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr454834541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása