Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Premier ajánló (csütörtök)

Kíváncsiság: Légikatasztrófa egyenes adásban, 22:00, Discovery Channel

2012. október 18. - Ádám // emTV.hu

ajanlo.jpgTúl lehet élni egy légikatasztrófát? Egy utasszállító, mégy év előkészület, háromszáz fős stáb és több ezer dollárnyi mérőműszer. A televíziózás történetében először a Discovery Channel egyenes adásban közvetíti egy valódi utasszállító repülőgép lezuhanását. A kísérletet a repülőben tizenkilenc, a gépet kísérő helikopterekről pedig további két kamera rögzítette. A filmből megtudhatjuk a választ arra, hogy hova üljünk, mit tegyünk, hogy túléljünk egy esetleges légikatasztrófát. Ezzel a felütéssel indul ma a Kíváncsiság: Légikatasztrófa egyenes adásban 22:00-kor a Discovery Channel műsorán.

A Kíváncsiság kétórás különkiadása grandiózus kísérletben mutatja be, mi zajlik valójában a légi szerencsétlenségek során, és az utasok túlélési esélyeit befolyásoló körülmények tudományos hátterét is vizsgálja. A gépre szerelt érzékelők és a 188 utashelyre ültetett, törésteszteknél használt tizenöt bábu segítségével nyomon követhetővé válik, milyen és mekkora mértékű erők lépnek működésbe egy légi baleset során. Összesen huszonegy kamera rögzítette a mesterséges balesetet az utastérből, a földfelszínről, sőt, még az utolsó pillanatban katapultáló pilóta sisakjából is. A repülő belsejében készített felvételeken át a nézők a becsapódás pillanatainak is tanúi lehetnek.

5.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr194856045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása