Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Így Jártam Anyátokkal 8. évad, négy rész után

Anyátok, Te tehetsz mindenről!

2012. október 29. - Flankerr

kritika.jpgNem is olyan régen értékeltem a kis hazánkban egyik legnépszerűbb vígjáték sorozatnak, a How I met your mother-nek a hetedik évadát. Az idő repül, az írók dolgoznak, így a tengerentúlon már elindult a nyolcadik szezon, ami vagy az utolsó lesz, vagy nem. Annyit elöljáróban jelzek, az évad jobbnak ígérkezik az előzőnél. A sorozatot magyarul követők számára az írás spoileres, csak óvatosan!

komment.jpgMeglepő” módon az előző év ütősre sikeredett függőakasztójának, vagyis cliffhangerének (avagy legyen miért anyáznunk négy hónapig) helyszínén, az esküvőn és környékén játszódik a nyitórész. Közepes mennyiségű poénok mellett komoly érzelmi válságokat, életviteli tanácsokat kapunk, ami szerencsére jól sikerült. Na de a sokadjára belengetett, „na és itt találkoztam anyátokkal” szál. És a hat hónap ugrás. Olcsó trükkök ezek.

himym8_1.jpgNagyon sokakkal együtt meg vagyok győződve arról, hogy a sorozat a karakterek és a felállás miatt bőven meglenne anélkül, hogy foglalkoznunk kellene az anya személyének kilétével. Most is három egész jó rész ment le anélkül, hogy utaltak volna rá. Én azt kérem, amit az előző írásomban: érjünk el gyorsan az évadnyitóbeli esküvőig, lepleződjön le anyuci, és nézzük meg, mi lett velük később.

himym8_2.jpgSzerintem Barney ötvenkét másodperces összefoglalója is bocsánatkérés volt az íróktól, hogy hét évadnyi történést és nézőszopatást be lehet sűríteni ennyi időbe. Ráadásul vagy nyolc másodperc nem is a történetről szól. Persze ehhez jól jött Neil Patrick Harris is, akinek zsenialitásának jellemzésére már rég kifogytam a jelzőkből. Eszméletlen jó színész.

A többi szereplő is kezd magára találni, ehhez mondjuk az is szükséges, hogy jó ötleteket, történeteket kapjanak a poénok körítéseként. Ez megvan, a negyedik részes „ki lesz a keresztapa” válogató verseny simán TOP10-es epizód volt. Remélem, hogy a készítők továbbra is jól használják ki a baba adta lehetőségeket.

himym8_5.jpgÖsszefoglalásként: tetszik az irány, ahová a friss évad tart. És nyakunkon a novemberi sweeps is, ahová tényleg jó részeket szoktak tartogatni. Pontszámilag javuló a trend: 4/5. Ja, és kedves CBS, kedves készítők! Legyen eszetek, legyen ez az utolsó etap. De az üssön.

4.jpg

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr134875793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása