Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Bezárják a Régió rádiókat?

Elbocsátanak legalább negyven vidéki rádióst

2012. november 23. - radiosite.hu

regioradio.jpgA Népszabadság információi szerint a regionális rádiós stúdiók felszámolására készül a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A kiszivárgott tervek szerint december 22-től megszüntetik az öt regionális stúdió (Győr, Pécs, Szeged, Debrecen és Miskolc) önálló műsorgyártását, elbocsátanak legalább negyven vidéki rádióst, részben felszámolják a tudósítói hálózatot, a Régió Rádió frekvenciáin pedig egy új, magyar nótát, népzenét és operetteket sugárzó rádiót terveznek.

mtva.jpgA Népszabadság információi szerint a Magyar Rádió Zrt. vezetése nem ért egyet a Régió rádiók (korábban: MR6) megszüntetésével. Ráhatásuk a döntésre azonban csekély, mivel nem a jelentősen csökkentett létszámú Magyar Rádió Zrt. készít műsort, hanem az MTVA, illetve a leépítésekről is az MTVA mondja ki a végső szót. Az alap jelenlegi tervei szerint a harmadik csoportos leépítés keretében összesen kétszázötven embert bocsátanak el, ebből nyolcvanat a rádiós területről, ezen belül pedig negyvenet a vidéki stúdiókból.

A napilap úgy tudja, az alap részéről felmerült, hogy a Régió Rádió frekvenciáin egy magyar népzenét sugárzó rádió legyen fogható. Megjegyzendő, jelenleg is van egy ilyen webrádiós műsorfolyam "Dalok és dallamok" (korábban: MR7) címmel, amely népzenét, nótát és operettslágereket sugároz. Korábban ezt a műsort vették át főleg az esti órákban a Régió rádiók is.

Azt azonban a médiaszolgáltatási alapnak meg kell szerveznie, hogy a Magyar Rádió vidékről továbbra is kapjon híranyagokat, interjúkat, magazinműsorok alapjául szolgáló riportokat. A Népszabadság információi szerint azt tervezik, hogy Győrött, Pécsett, Szegeden, Debrecenben és Miskolcon megtartanak két-három tudósítót, akik főként a hírműsoroknak szállítanak be riportokat és interjúkat.

Ezen túl az MTVA több megyei jogú város helyi és körzeti rádiójával köt majd keretszerződéseket a vidéki anyagok elkészítésére, ahogy ez korábban a Magyar Televízió regionális tudosítóhálózatának felszámolása esetében is történt.

Népszabadság / Radiosite.hu / emTV.hu

radiosite.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr864922318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása