Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Árvíz a rádiókban

Indul az Árvíz FM, de a Kossuth, a Juventus és a Music FM is tájékoztat

2013. június 08. - emTV.hu

mtva.jpgMiközben a fél kontinensen a víz az úr és a belügyminiszter már az új sms-ét fogalmazza, vasárnap reggel nyolctól újra adás szól majd a tavaly november 10-e óta néma frekvencián, melyen azelőtt a Neo FM, még előtte pedig a Sláger Rádió szólt. Az előreláthatólag harminc napon át sugárzó, huszonnégy órás Árvíz FM műsora a közmédia híreire épül és az MTVA munkatársai készítik. A csatornán folyamatosan tudósítanak majd az árvízi védekezésről. Árvízi rádiós hírek.

Budapest 100.8 MHz
Csávoly 96.7 MHz
Győr 87.6 MHz
Kab-hegy 107.2 MHz
Kékes 95.5 MHz
Kiskőrös 88.4 MHz
Komádi 103.0 MHz
Miskolc 97.1 MHz
Nagykanizsa 90.2 MHz
Pécs 95.9 MHz
Sopron 96.8 MHz
Szeged 90.3 MHz
Szentes 100.4 MHz
Tokaj 97.5 MHz
Uzd 101.5 MHz
Vasvár 91.6 MHz

"A rádió nonstop nyomon követi az eseményeket, élő műsorvezetéssel, helyszíni tudósításokkal" - mondta az árvízvédelmi rádió vezetője, Tóth Tamás Antal.

Eközben péntek este óta szünet nélkül sugároz adást középhullámon a Kossuth Rádió, és a hírekben friss árvízi információkat közöl. Erről Jónás István, a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. vezérigazgatója számolt be még pénteken este. A meghosszabbított adást mindaddig fenntartja a közrádió, amíg az árvízi helyzet miatt arra szükség van. A Kossuth Rádió középhullámon az 540 kilohertzes hullámhosszon érhető el.

A 89.5 Music FM is folyamatosan beszámol a legfrissebb árvízi hírekről, információkról, de a rádió honlapján lehetőséget is biztosítanak a felajánlásra mindenkinek, aki szeretne munkaerővel, szállítással, szállással vagy eszközökkel segíteni az árvízi védekezésben. A jól áttekinthető és kereshető adatbázisban gyűjtik a jelentkezéseket, hogy megkönnyítsék az önkéntes csapatok szervezését és a védekezési munkálatokat.

A magyarországi árvízhelyzetre való tekintettel a Juventus Rádió is átmeneti változtatásokat hajtott végre műsorstruktúrájában. Igazodva a Duna fővárosi tetőzéséhez, hétfőn és kedden kiemelten tájékoztatja majd hallgatóit az árvízi helyzetről. A rádió munkatársai a város minden forgalmasabb pontján feltűnnek majd, hogy a lehető leggyorsabban értesítsék a hallgatókat az eseményekről.

Forrás: MTI, MTVA, Radiosite.hu, emTV.hu összeállítás

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr125351109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása