Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Kula bácsi születésétől a kiboruló Tom Cruise-ig

Káromkodásból verhetetlenek

2014. január 22. - emTV.hu

cc.jpgCsakúgy mint Amerikában, Magyarországon is a legfrissebb, 17. évadával dübörög a South Park a Comedy Centralon. A kultikus sorozat öt Emmy-díjat zsebelt be, a Time magazin beválogatta minden idők száz legjobb műsora közé. Azt tudjuk, hogy Trey Parker és Matt Stone, a South Park kitalálói egy hét alatt készítik el az új részeket, de kulisszatitkokból így sincs hiány. A kétszáznegyvenhét epizód alatt kiborították Tom Cruise-t, meleg kutyát csináltak Clooney-ból és nyolcvan alakalommal ölték meg Kenny-t. És hol van még a vége – folyamatosan dőlnek az újabb világmegváltó blődségek!

southpark_kenny_grafikon.jpgA South Parktól egyáltalán nem életidegen, hogy élből nekimenjen a sztároknak, ennek ellenére sok neves színész akar részt vállalni a műsorban. Így lehetett George Clooney egy meleg kutyának a hangja, Jay Leno pedig egy madárnak, míg Elton John, Ozzy Osbourne, vagy a Dallasból ismert Patrick Duffy is saját magát alakíthatta.

Tom Cruise is sorban állt egy kisebb szerepért, de amikor lement az Egy házba zárt közösség (Trapped in The Closet) című rész, akkor meggondolta magát. Ebben az epizódban figurázták ki a Szcientológiai egyházat, amelynek Tom Cruise is aktív tagja. Ezt a részt Emmy-díjra jelölték.

A sorozatot ért kritikákra is a maguk módján válaszoltak a készítők, így születhetett meg Terrance és Phillip karaktere. A szándékosan „gagyi” módon rajzolt, bunkó szereplőkkel Matt és Trey azoknak akartak újabb muníciót szolgáltatni, akik szerint a South Park nem más, mint egy rakás rossz animáció és fingós viccek egyvelege.

Saját múltjukból is bőven merítettek ihletet a készítők. Cartman anyját Trey Parker ex-menyasszonyáról mintázták. Mindkettőt Laine-nek hívják. A sorozatbéli karakter enyhe szexmániája onnan ered, hogy Trey rajtakapta párját, amint megcsalja őt egy pólóárussal. Kula bácsi, a karácsonyi kaki ötlete is személyes indíttatású: Trey Parker gyerekkorában rossz szokásából kifolyólag gyakran elfelejtette lehúzni a wc-t.

A sorozat indulása óta Kenny több mint nyolcvanszor halt meg, legtöbbször elütötte valami, egy autó, egy vonat, egy repülő, vagy egy aszteroida. De az is elég népszerű halál volt számára, ahogy állatok szétmarcangolták. És hogy miért maradt abba hirtelen Kenny elhalálozási hullámja? A készítők egyszerűen megunták, hogy minden részben meg kell ölniük a csuklyás kisfiút.

Mindezek után a South Park egy elég egyedi Guinnes rekordot is magáénak tudhat. Az egész estés filmmel, a South Park: nagyobb, hosszabb és vágatlannal tartják a Legtöbb káromkodás egy animációs filmben világrekordját. Összesen 399 szitokszó hallható, ami mellett még 128 sértő gesztust és 221 erőszakos cselekedet számoltak, a mindössze 81 perces film alatt.

South Park, keddenként este tíz órakor, a Comedy Central műsorán!

Redlemon/Comedy Central

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr805775248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása