Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Díjnyertes ifjúsági filmek a Film Café-n

Több héten keresztül

2014. január 27. - emTV.hu

filmcafe.jpgA Film Café február és március hónapokban, minden héten egy-egy színvonalas, európai filmfesztivál-díjazott ifjúsági mozit tűz műsorára. Mindegyik film Magyarországon először kerül televízió képernyőjére. Február elsején a Clara és a medvék titka című, 2012-ben készült svájci családi filmet vetíti a Film Café. A Tobias Ineichen rendezte film tavaly aranyérmes lett a világ legnagyobb gyermekfilm fesztiválján, a Giffoni Nemzetközi Filmfesztiválon, a koppenhágai Buster Gyermekfilm Fesztivál közönségdíját, valamint a Montreáli Nemzetközi Gyermekfilm Fesztivál, és a Tallini Fekete Éjszakák Filmfesztivál Gyermekzsűri Díjait is elnyerte. A gyönyörűen fényképezett, svájci Alpokban forgatott mozi nem klasszikus mesefilm. A lebilincselő történet tartózkodik a kliséktől, más filmes műfajokra is kikacsintva felhőtlen szórakozást kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Február 8-án a Tom és Huck című, 2012-ben bemutatott családi film premierje látható a csatornán, amely megkapta a Német Gyermekfilm és Televíziós Fesztivál Legjobb Forgatókönyvének díját, és a Német Művészmozik Szövetségének aranyérmét is Gyermekfilm kategóriában. Tom Sawyer és Hukleberry Finn bátorságról és a barátságról történetét a II. világháború utáni Németországba adaptálta a rendező, Norbert Lechner.

Február 15-én egy igazi klasszikussal folytatódik az országos TV premierek sorozata. Az 1991-ben készült A jegesmedve király alapja egy híres norvég gyerekmese Télország hercegéről, Valemontról, akit apja halála után királlyá választanak. Heksa, a gonosz boszorkány azonban ijesztő jegesmedvévé változtatja, hogy megszerezhesse előle a trónt. Valemontnak meg kell találnia szerelmét, hogy segítségével megtörje az átkot, és felvehesse a harcot a gonosszal. A norvég-svéd-német koprodukcióban készült kalandfilm rendezője a sokszoros norvég Amanda-díjas Ola Solum, aki az Orion Öv című akciófilmmel vált világszerte ismertté.

A hónap utolsó szombatján, 22-én mutatja be a Film Café A menedék című 2013-as családi filmet, amely egy kamaszlány, Mika és egy veszélyesnek kikiáltott versenyló, Szélvihar különleges kapcsolatát mutatja be. Az önbizalomhiánnyal küzdő Mika nem örül a hírnek, hogy a nyarat a szigorú nagymama vidéki farmján kell töltenie. Mika egy nap mégis itt ismeri meg Szélvihart, a versenylovat, akiről az a hír járja: vad és kiszámíthatatlan. A találkozás gyökeresen megváltoztatja Mika életét. Katja von Garnier filmje elnyerte a legszebb gyermekfilmeknek járó Fehér Elefánt-verseny közönségdíját.

A díjnyertes ifjúsági filmek sorozata márciusban is folytatódik a Film Cafén.

A filmek vetítési időpontjai:

  • Clara és a medvék titka, február 1. 12:45
  • Tom és Huck, február 8. 12:45
  • A jegesmedve király, február 15. 13:10
  • A menedék, február 22. 13:00

Chello Central Europe

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr755784902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása