Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Sokkoló természet a Spektrumon

Tényleg kiszámítható a természet és az állatvilág viselkedése?

2014. február 10. - emTV.hu

spektrum.jpgNéhány évvel ezelőtt fekete-foltú, nőstény szirtcápák egy különleges csoportja hosszú időn át rettegésben tartott egy teljes korallzátonyt a dél-afrikai partoknál. Az állatok szervezetten szálltak szembe a nagyobb cápákkal, felfalták a halászok zsákmányát, megtámadták a búvárokat. A jelenségre számos szakértő kereste a választ: mi hozta ezeket a különleges ragadozókat a számukra ismeretlen vizekre, miért érkeznek egyre többen és miért vadásznak szervezetten?

A válaszok kiderülnek a Sokkoló természet című dokumentumfilm sorozatból, amelyben kutatók, szakértők és szemtanúk egy csoportja az érthetetlen, különös összefüggéseket mutató természeti jelenségeket járja körbe. A szervezetten gyilkoló cápák mellett többi között arra keresik a választ, hogy mi állhat a rendszeresen ismétlődő sertéshizlalda-tüzek mögött az USA-ban és Kanadában, miért viselkednek Tanzániában az oroszlánok teljesen másképp, mint Afrika többi részén, és miért pusztulnak el gyanúsan hasonló körülmények között az elefántok Dél-Indiában.

A Sokkoló természet című dokumentumfilm sorozatot a Spektrum mutatja be február 15-én szombaton 11 órától, a további részek hétvégente láthatóak ugyanebben az időpontban.

Spektrum

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr385807503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása