Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Britannia újraéledő kertjei a Spektrum Home sztárjaival

Április 5-től

2014. március 27. - emTV.hu

spektrumhome.jpgA Spektrum Home-on induló új sorozatban a csatorna ismert kertészei mutatják be az angol kertészeti hagyományokat, ötvözve a legmodernebb technikákkal. A csatorna legnevesebb kertészeit hozza össze új műsorában, akik együtt mutatják be az egyre inkább háttérbe szoruló brit kertészeti hagyományokat, és a Nagy-Britanniában honos növényeket. Céljuk, hogy újra népszerűvé tegyék a klasszikus értelemben vett kertészkedést, és eddig nem látott, természetbarát technikákat is a köztudatba hozzanak.

james_wong.JPG

A 2013-ban készült sorozat tíz epizódjában egy-egy, a Spektrum Home műsoraiból ismert kertészeti szakember ad tanácsot saját szakterületéről. Többek között James Wong (képünkön), aki a gyógynövények specialistája, és kiválóan ért a tetőkertek kialakításához. A Kertkommandóból ismert Charlie Dimmock bemutatja, hogyan keresztezhetjük kerti tavunkat az úszómedencével. Carol Kleinnek, a Kertész kertje házigazdájának hobbija a kiskertek, sziklakertek kialakítása, Monty Don, az Édenkertek Itáliában műsorvezetője a vadvirágok fontosságára hívja fel a figyelmet.

Az epizódokban a nézők a már jól ismert szakemberek tolmácsolásában fedezhetik fel újra a kertészkedés örömét, és hasznos tanácsokat kaphatnak a korszerű megoldások kialakítására is. A kertészek pedig a tőlük megszokott lelkesedéssel és lendülettel vetik bele magukat a munkába. Legyen szó akár konyhakertek, gyümölcsfák gondozásáról, kertszobrászatról, virágoskert ültetéséről, vagy a pázsit ápolásáról, a lényeg mindig ugyanaz: kertészkedni jó!

Britannia újraéledő kertjei április 5-én, délelőtt tíz órakor. További epizódok hétvégenként ugyanebben az időpontban!

Spektrum Home

 fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr265880869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása