Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Az RTL kiáll a nézői mellett

Az RTL Magyarország közleménye

2014. június 21. - emTV.hu

rtlklub.jpgHatározottan visszautasítunk minden olyan vádaskodást, amely az RTL munkatársainak a demokráciába, a sajtószabadságba vetett hitét, szakmai és etikai hitelét vagy munkatársaink hazafiasságát kérdőjelezi meg – fogalmaz az RTL közleményében, majd így folytatja – A sajtószabadság nemzeti érték, annak védelme mindnyájunk kötelessége.

2013-ban az RTL Magyarország 8,9 milliárd forintot fizetett be az államkasszába

Az elmúlt évben az RTL Magyarország 8,9 milliárd forintot fizetett be az államkasszába különböző adók, járulékok, műsorszolgáltatási díj és más jogcímeken. Soha, sehol nem állítottuk, hogy társasági adó jogcímén fizettük volna be ezt a hatalmas összeget, de társasági adót is pont olyan mértékben fizettünk, amilyen mértékben azt a hatályos törvények előírják.

Az RTL Magyarország minden évben milliárdokkal járul hozzá a közteherviseléshez

Az RTL Magyarország visszautasít minden olyan híresztelést, amely azt a hamis sugallatot próbálja elhitetni a közvéleménnyel, hogy társaságunk eddig nem, vagy nem megfelelő mértékben vette ki a részét a közteherviselésből.

Társaságunk megvizsgálja a híresztelésekkel szembeni jogorvoslati lehetőségeket, és jogi lépéseket fontolgat.

Társaságunk továbbra is elkötelezett a piacszerű működés, a magyar televíziózás és a független hírszolgáltatás iránt.

Az RTL kiáll a nézői mellett

Az RTL Magyarország továbbra is kiáll a nézői mellett, mert meggyőződésünk, hogy a kormány a választóitól nem arra kapta a felhatalmazást, hogy elvegye tőlük a Barátok köztöt, az X-Faktort, a Házon kívült, a Híradót vagy az RTL Klub más, több millió embernek szórakozást nyújtó műsorait vagy korlátozza a sajtószabadságot.

A médiaadó valódi célja az RTL ellehetetlenítése, a sajtószabadság durva korlátozása

A médiaadóról szóló törvény végleges, hivatalos változatát csak ezen a héten ismerhettük meg, miután a köztársasági elnök aláírta a jogszabályt. A törvény értelmében, ebben az évben valóban az eddig vártnál kisebb adóteher hárul az RTL Magyarországra, számításaink szerint körülbelül 600 millió forint. Az elhatárolt veszteség egy része a médiaadó alapjában azonban csak egyszer, ebben az évben érvényesíthető, azaz 2015-től már az eredeti számításoknak megfelelő összeget kell befizetnünk, amelyből az is következik, hogy az RTL-t körülbelül 15%-os reklámpiaci részesedése mellett a teljes adóteher több mint 50%-a terhelné. Mindez továbbra is határozottan ellentmond az arányos közteherviselés elvének, így a törvényt továbbra is kifejezetten társaságunk ellen irányulónak, diszkriminatívnak és igazságtalannak tartjuk, amelynek valódi célja az RTL ellehetetlenítése és a sajtószabadság durva korlátozása.

Határozottan állítjuk, hogy az RTL Magyarország jogkövető magatartást folytat, amelyet az is alátámaszt, hogy társaságunk gazdálkodását a magyar hatóságok adó- és egyéb vizsgálatok formájában rendszeresen és tüzetesen ellenőrzik és állapítják meg működésünk jogszerűségét.

RTL Klub

fb_post.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr886395061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása