Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Olimpia az M4 Sport és az M5 műsorán

M5 a határon túl

2016. augusztus 03. - Ádám // emTV.hu

mtva.jpgHamarosan kezdetét veszik az Olimpiai Játékok, s ez időtartam alatt a most induló, az állami média több csatornájához hasonlóan Magyarországon ingyenesen fogható M5 is sportcsatornaként működik majd. Felmerül hát a kérdés, hogy a határon túliak nézhetik-e az olimpia magyar közvetítését.

Nem. A rövid válasz sajnos nem. Az MTVA elérte ugyan, hogy 2018-as téli olimpiától kezdve 2024-ig az összes olimpiai játékot a határon túl élőknek is közvetítheti, de ez a megállapodás a riói olimpiára még nem érvényes. Kérdésemre adott válaszukból kiderül, hogy a "közmédia mindent elkövet azért, hogy műsorai eljussanak a határainkon túl élő magyar közösségekhez is". Feladatunknak vallják, hogy összekössék a Kárpát-medence magyarságát, hozzájáruljanak "egy olyan kulturális tér létrehozásához, amelyben minden magyar otthon érezheti magát."

Azzal kapcsolatban, hogy mely határon túli szolgáltatók kínálatába kerül be az M5, mely indulásakor az M4 Sport kiegészítéseként, szeptember végétől pedig oktatási, kulturális és ismeretterjesztő csatornaként működik, a következőt felelték: "Kulcsfontosságú, hogy az M5 minél szélesebb körben váljon elérhetővé a Kárpát-medence magyarok lakta területein [..] ezért, akárcsak a többi közszolgálati csatornát, szerződéses keretek között, de térítésmentesen kínáljuk terjesztésre a határokon túl is. Határon túli partnereinket természetesen értesítjük ennek lehetőségéről. Az, hogy melyik határon túli szolgáltatók kínálatába kerülhet be az M5 csatorna, a tárgyalásokat követően dől el."

Az M5 szeptember végétől napközben főként ismeretterjesztő és oktatási műsorokkal, majd este főműsoridőben a magyar, és az európai kultúra nagyköveteként Bartók televízióként jelentkezik majd.

A határon túli sportközvetítésekkel a Szájbarágó különóra első epizódjában is foglalkoztunk. Az olimpiai közvetítéseket és beszámolókat keresd az M1, az M4 Sport, az M5 és a Kossuth Rádió műsorán!

emTV.hu // MTVA

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr938932466
süti beállítások módosítása